Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτοραφία ΚΥΠΕ




Οι επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, οι αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για εφαρμογή του Συντάγματος του 1960,  ο απόηχος της απόφασης του υπουργικού για ανάκληση των κυπριακών διαβατηρίων 14 “αξιωματούχων` του ψευδοκράτους και οι αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες της Κύπρου.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο “Ποιος σκότωσε τον 46χρονο Γιώργο, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών;” για δημόσιες καταγγελίες για τσαρλατάνο γιατρό και ιερείς που απέτρεψαν 46χρονο που απεβίωσε λόγω κορωνοϊού να εμβολιαστεί. Αλλού αναφέρει πως η πρόταση για επαναφορά του Συντάγματος του 1960 είναι στο τραπέζι. Επίσης αναφέρεται σε «εμφύλιο» για τα 14 διαβατήρια Τ/κ «αξιωματούχων» που ανακλήθηκαν.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Στα μουλωχτά … η ξαφνική επιστροφή στο ‘60» γράφει πως όλοι ψάχνονται να βρουν από πού και ως πού προέκυψε η νέα πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για επιστροφή στο ’60. Αλλού αναφέρεται στο θέμα των κρατικών νοσηλευτηρίων και γράφει πως άλλα λέει ο ΟΚΥπΥ και άλλα οι ασθενείς. Επίσης γράφει πως πληρώνουμε ακριβά τη μη χρήση των ΑΠΕ.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Χαμένοι στο διάστημα» πως «άφησαν το μέλλον και το έριξαν σε ατάκες με φόντο το ’60, την Ελληνική Επανάσταση και την ΕΟΚΑ». Επίσης αναφέρει πως στα σκαριά βρίσκεται η Λάρνακα της επόμενης 25ετίας και ότι παρουσιάστηκε το master plan για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως εκτός νόμου είναι η εργασία γιατρών σε νοσηλευτήρια του ΓεΣΥ.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Να ξεκαθαρίσει επιτέλους ο Πρόεδρος ποια λύση προκρίνει» γράφει πως το μόνο που πετυχαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την πρόταση για επιστροφή στο ’60 είναι την ενίσχυση του αδιεξόδου στο Κυπριακό. Αλλού γράφει πως 160 χιλιάδες άτομα βρίσκονται στην αδράνεια και την ανεργία. Επίσης αναφέρεται στην κοπή των δέντρων στην αυλή του Κουπάτειου Δημοτικού Σχολείου στην Πάφο.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Λουτρό αίματος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ» για τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και πως την ευθύνη για αυτές ανέλαβε ο Isis. Αλλού αναφέρεται στις αυξήσεις που σημειώθηκαν στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης γράφει πως το Υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο για ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Διαβατήριο για τη διχοτόμηση!» πως Αναστασιάδης και Τατάρ άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου με το θέμα των διαβατηρίων. Αλλού αναφέρει πως η Κυβέρνηση είναι «πελαγωμένη» και πως εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού. Επίσης γράφει πως η Κύπρος είναι η 6η πιο ακριβή χώρα στην ΕΕ στις τιμές δημητριακών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Αναλύτρια Foundation for Defense of Democracies: Απαιτείται πρωτοβουλία ΗΠΑ για να αποτραπεί η τουρκική επιθετικότητα στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: