Δεν περιμέναμε κάτι άλλο: Ο κατοχικός ηγέτης Τατάρ στηρίζει το ατόπημα της διοικητού της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

FILE PHOTO: Η ταγματάρχης Ingrid Gjerde, Διοικητής των Δυνάμεων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ποζάρει με τους κατακτητές της Κύπρου. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από την παράνομη και κατοχική “διοίκηση” των “τουρκοκυπριακών” δυνάμεων”, στην κατεχόμενη Κύπρο.




Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Βατάν γράφει ότι ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή η επικυριαρχική νοοτροπία της ελληνοκυπριακής διοίκησης», όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι δηλώσεις έγιναν ως υποστήριξη στην Διοικητή της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, Υποστράτηγο Ingrid Gjerde για την απρέπειά της να φωτογραφηθεί μπροστά στις σημαίες της κατοχικής Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Το ατόπημα της εν λόγω κυρίας αποκάλυψαν η ιστοσελίδα μας Hellas Journal και η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Ο εθνικιστής Τατάρ υποστήριξε ότι η ΚυπριακήΔημοκρατία “επιτέθηκε” στην Υποστράτηγο Ingrid Gjerde που συναντήθηκε με τον διοικητή των λεγόμενων “δυνάμεων ασφαλείας” στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση, η οποία (δήθεν) δεν μπόρεσε να χωνέψει τη συνάντηση της Υποστράτηγου Gjerde με τον διοικητή των “δυνάμεων ασφαλείας” Υποστράτηγο Ζορλού Τοπάλογλου και το γεγονός ότι σε αυτή την συνάντηση υπήρχαν σημαίες της Τουρκίας και της (παράνομης) “τδβκ”, άρχισε κακοήθεις επιθέσεις κατά της Υποστράτηγου Gjerde. Ισχυρίστηκε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει σε ενέργειες για την απομάκρυνσή της από τη θέση της.

“Αυτές οι κακοήθειες επιθέσεις δείχνουν ότι δεν άλλαξε η ρατσιστική, απαρχαιωμένη και απάνθρωπη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής διοίκησης», δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης.

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση, ενώ συνεχίζει τις προσπάθειες να πνίξει την φωνή της παράνομης “τδβκ” και να αφανίσει τις διεθνείς της σχέσεις, πρωτοστατεί στην επιβολή εμπάργκο και απομόνωσης στον τουρκοκυπριακό λαό κατά τρόπο απάνθρωπο και η Ε.Ε. και οι άλλοι που μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα παραμένουν θεατές”.

“Αυτή η στάση της ελληνοκυπριακής διοίκησης είναι απαράδεχτη και αντίθετη με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ισχυρίστηκε ο κατοχικός ηγέτης, ο οποίος βεβαίως παραβιάζει αδιάντροπα το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «σύμφωνα με την επικυριαρχική ελληνοκυπριακή νοοτροπία, η οποία συνεχίζεται ακόμα, οι ίδιοι είναι ο μοναδικός κυρίαρχος της Κύπρου και ο τουρκοκυπριακός λαός είναι μειονότητα. Πάλι σύμφωνα με αυτή την νοοτροπία, η Κυπριακή Δημοκρατία που μετατράπηκε σε ελληνοκυπριακό κράτος είναι η μοναδική κυβέρνηση της Κύπρου και η (παράνομη) “τδβκ” παραγνωρίζεται”.

“Δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε αυτό. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη στην Κύπρο και το κράτος του τουρκοκυπριακού λαού είναι η (παράνομη) “τδβκ”,ισχυρίστηκε ο κατοχικός ηγέτης.

Η ντροπή του ΟΗΕ: Η Διοικητής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ μπροστά στα σύμβολα της κατοχής και του ψευδοκράτους

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: