Μπλόκο στους ανεμβολίαστους: Ανακοινώνονται τα μέτρα για ψυχαγωγία, αγορά, εκπαίδευση, εργασία

Θερινός κινηματογράφος στα Πατήσια. Η πρόσβαση στις χειμερινές αίθουσες θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR




Ανακοινώνονται στις 12 το μεσημέρι τα μέτρα με τα οποία θα πορευτούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες από το φθινόπωρο με πιθανότερη ημερομηνία υπαγωγής τους σε ισχύ την 15η Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα θα αφορούν στους κλειστούς χώρους εστίασης, διασκέδασης και λιανεμπορίου, ενώ θα καθορίζουν και τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης παρουσία στις σχολικές αίθουσες και τα πανεπιστήμια, καθώς και τους κανόνες πρόσωασης στην εργασία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Δεν αποκλείεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους ή η υποχρέωση εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες:

Η πρόσβαση σε κλειστούς χώρους που σχετίζονται με τη διασκέδαση (χώροι εστίασης, χώροι ψυχαγωγίας, θέατρα, κινηματογράφοι, γήπεδα) θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες από την πανδημία.

-Με ανάλογο τρόπο θα λειτουργήσουν και άλλοι τομείς δραστηριότητας, όπως η εκπαίδευση. Δάσκαλοι, καθηγητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από Covid-19 θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές ανά εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή Rapid) με δική τους ευθύνη. -Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν το αποτέλεσμα αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα παρέχεται δωρεάν (μαθητές 12 ετών και άνω μπορούν επίσης να εμβολιαστούν και να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού).

–Στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε ένα ή δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, με δική τους ευθύνη και οικονομική επιβάρυνση.

-Όσον αφορά στα εμπορικά καταστήματα, το πιθανότερο είναι να υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση διπλής μάσκας.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο Βασίλης Κικίλιας από το υπουργείο Υγείας, παρουσία της Διευθύντριας ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, και προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, καθηγήτριας Αναστασίας Κοτανίδου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Χτυπάει καμπάνα για τους ανεμβολίαστους: Μέτρα ανακοινώνει την Τρίτη ο Βασίλης Κικίλιας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: