Ασφαλείς και οι 18 επιβάτες του σκάφους που βυθίστηκε στη Μήλο: Μεταξύ τους 5 ανήλικα παιδιά

File photo Λιμενικό Σώμα ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 18 επιβατών σκάφους που βυθίστηκε ανοιχτά της Μήλου το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλοι οι επιβαίνοντες είναι ασφαλείς μετά την επιχείρηση του Λιμενικού, στην οποία συμμετείχαν πλωτά του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη, παραπλέοντα πλοία και δύο ελικόπτερα.

Με δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, συγχαίρει όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση:

«Ασφαλείς και οι 18 επιβαίνοντες του σκάφους που ναυάγησε στη Μήλο. Συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την έγκαιρη και αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης, αλλά και στο πλήρωμα του Sea Jet 2 της εταιρείας SEAJETS που έσπευσε να βοηθήσει», αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με το Λιμενικό, 16 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Μήλου, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 4 έως 5 μποφόρ.

Στο Κέντρο Υγείας του νησιού οι 18 επιβαίνοντες της θαλαμηγού

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Υγείας της Μήλου μεταφέρθηκαν, για προληπτικούς λόγους, οι 18 επιβαίνοντες της θαλαμηγού που βυθίστηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σε περαιτέρω εξετάσεις υποβάλλεται άνδρας 58 ετών, με θλαστικό επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι. Στο Κέντρο Υγείας του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Μεταξύ των επιβαινόντων, που είναι όλοι Έλληνες, είναι πέντε ανήλικα παιδιά (δύο αγόρια, τρία κορίτσια) και τα επτά μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού.

H επιχείρηση περισυλλογής των ατόμων που βρέθηκαν στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε από το επιβατηγό ταχύπλοο πλοίο sea jet 2, ένα φορτηγό πλοίο και μία λάντζα, στην οποία επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.

Η αιτία βύθισης της θαλαμηγού παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη, ωστόσο φως στα αίτια του ναυτικού ατυχήματος αναμένεται να δώσουν οι καταθέσεις του πληρώματος και των επιβατών του σκάφους.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Σκάφος με 18 επιβάτες βυθίστηκε στη Μήλο: Συναγερμός και μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: