Άρχων Οφφικιάλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Σωτήρης Τσιόδρας: Από τον Βαρθολομαίο

File Photo Ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, το πλέον αναγνωρίσιμο πρόσωπο του… κορωναϊού, που συνέδεσε την παρουσία του με τις έννοιες σοβαρότητα και ψυχραιμία θα χειροθετηθεί σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου Άρχων Οφφικιάλος της Μ.τ.Χ.Ε. από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου, η χειροθεσία του καθηγητή θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου στη μονή Βαλουκλή κατά τον εσπερινό για την εορτή της Ινδίκτου.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ανακοινούται, ότι την 1ην Σεπτεμβρίου, ημέραν Τετάρτην, τελείται εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ η Εορτή της Ινδίκτου και η Ι. Σύναξις προς τιμήν και μνήμην της Παναγίας της Παμμακαρίστου, ης η αρχαία Ι. Εικών τεθησαύρισται εν αυτώ.

Κατά τον Μ. Εσπερινόν της παραμονής, Τρίτης, 31ης Αυγούστου, και ώραν 6:00 μ.μ., η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσῃ εν τη Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, μετά το πέρας του οποίου θα χειροθετήσῃ τον Ελλογιμ. Καθηγητήν κ. Σωτήριον Τσιόδραν, εξ Αθηνών, εις Άρχοντα Οφφικιάλιον της Μ.τ.Χ.Ε.. Την δ̉ επομένην, ημέραν της Εορτής, θα τελεσθή η Θεία Λειτουργία εν Πατριαρχική και πολυαρχιερατική συγχοροστασία, τη συμμετοχή της σεπτής Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, ήτις θα ενδημή ενταύθα επ᾿ ευκαιρία των εργασιών της ανά τριετίαν συνερχομένης Συνάξεως αυτής.

Η Ι. Εικών της Παναγίας της Παμμακαρίστου θα είναι εκτεθειμένη, κατά το έθος, εις προσκύνησιν εν τω Σωλέᾳ του Π. Πατριαρχικού Ναού.

Κατά την Θείαν Λειτουργίαν θα αναγνωσθή και ειδικόν Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος επί τη ημέρα προσευχών υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος

Τι είναι οι Πατριαρχικοί Άρχοντες

Τα πατριαρχεία διαθέτουν τους δικούς τους Άρχοντες και αποδίδουν ειδικά παράσημα σε προσωπικότητες οι οποίες εργάζονται για το καλό της Εκκλησίας και της ανθρωπότητας. Το πλέον όμως ξακουστό και πολυθρύλητο είναι το Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο τίτλος του Άρχοντα εμφανίζεται στη ζωή της Εκκλησίας για πρώτη φορά τον 3ο μ.Χ. αιώνα. Δινόταν σε μια τάξη αξιωματούχων που ονομάζονταν οφικιάλιοι. Αρχικά δινόταν μόνο στους κληρικούς. Με την πάροδο του χρόνου, στη βυζαντινή εποχή, οι τίτλοι αυτοί αυξάνονται σε αριθμό και οι περισσότεροι τιτλούχοι είναι λαϊκοί. Μετά την κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας οι τίτλοι και οι διακρίσεις δίνονται μόνο σε εκείνους οι οποίοι εργάζονται για το καλό της Εκκλησίας.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Θυρανοίξια μετά από 20 χρόνια στον Άγιο Νικόλαο του Ground Zero: Είχε ισοπεδωθεί από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: