Αποστασία χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την προσχώρηση Αποστολάκη στη «δεξιά»: Σκληροί χαρακτηρισμοί

Φωτογραφία αρχείου O πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (2Δ) με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (3Δ) παρακολουθούν την τελετή ορκωμοσίας του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη (Κ), προεξέχοντος του Mακαριώτατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου (Α), στο Προεδρικό Μέγαρο, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Από κυβερνητικής πλευράς διαρρέεται ότι η επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη αποτελεί ένα είδος υπερκομματικής επιλογής και ότι είχαν ενημερωθεί ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όμως η εικόνα είναι εντελώς αντίθετη και μάλιστα πηγές της Κουμουνδούρου χρησιμοποιούν βαρύτατες εκφράσεις σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας στην τελευταία κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαραδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς».

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη», προσθέτουν και καταλήγουν, διαμηνύοντας: «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ευάγγελος Αποστολάκης: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπουργός Άμυνας του Τσίπρα, υπουργός Πολιτικής Προστασίας του Μητσοτάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: