Άγρια επίθεση στο Λασίθι: Τα ήπιαν και επιτέθηκαν σε Πακιστανoύς εργάτες γης με πυροβολισμούς και ξύλο

File photo Αστυνομικός της ΕΛΑΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Απίστευτης βιαιότητας επίθεση εξαπέλυσαν άγνωστοι εναντίον Πακιστανών εργατών γης στο Λασίθι της Κρήτης, που είχε αποτέλεσμα δύο από τα θύματα να τραυματιστούν και να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το πρωτοφανές για την περιοχή περιστατικό βίας σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης όταν μια παρέα περίπου 6-9 ατόμων τα έπιναν στον Άγιο Γεώργιο και κάποιοι έριξαν την ιδέα να πάνε να «δείρουν τους Πακιστανούς».

Έφτασαν σε δύο σπίτια όπου διέμεναν περίπου 15 Πακιστανοί, που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο Οροπέδιο και εργάζονται στη συλλογή πατάτας και κηπευτικών, εισέβαλαν μέσα πυροβολώντας και άρχισαν να τους χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα με ό,τι έβρισκαν κοντά τους.

Οι δράστες δεν σταματούσαν να βιαιοπραγούν και οι πυροβολισμοί ξεσήκωσαν το χωριό. Μάλιστα οι άγνωστοι έφτασαν στο σημείο να αρπάξουν και χρήματα από ένα 17χρονο και στη συνέχεια να εξαφανιστούν.

Η κοινωνία του Οροπεδίου Λασιθίου και περισσότερο του χωριού Άγιος Γεώργιος είναι συγκλονισμένη από το άγριο επεισόδιο ρατσιστικής βίας.

Κάτοικοι του χωριού που βγήκαν από τα σπίτια τους, άρχισαν να δίνουν τις πρώτες βοήθειες στους άτυχους αλλοδαπούς, ενώ με τα αυτοκίνητά τους άρχισαν να τους μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων.

Δύο από τα θύματα χρειάστηκε να παραμείνουν νοσηλευόμενοι, άλλοι διανυκτέρευσαν στο Κέντρο Υγείας και άλλοι γύρισαν τρομοκρατημένοι στα σπίτια τους.

Παράλληλα ειδοποιήθηκε η αστυνομία που ξεκίνησε να αναζητά τους δράστες οι οποίοι όμως είχαν εξαφανιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις καταθέσεις αλλά και από βίντεο καμερών ασφαλείας, η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους δράστες, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 30 έτη και οι περισσότεροι ασχολούνται με την κτηνοτροφία.

Μάλιστα ένας εξ αυτών έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, καθώς φέρεται να έχει αναμιχθεί σε ειδεχθές έγκλημα.

Η δικογραφία είναι έτοιμη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λασιθίου και το Αστυνομικό Τμήμα Οροπεδίου Λασιθίου και θα κατατεθεί στην εισαγγελία Λασιθίου, και επειδή οι κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Πληροφορίες από ΕΡΤ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

H ΕΛ.ΑΣ καλύπτει τον αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε το πίτμπουλ: Ο σκύλος… επιτέθηκε πρώτος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: