Βαφτίζει τα κουρελόχαρτα «άδειες» και αναγγέλλει νέες παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο ο Μεβλούτ

Με Drone καμαρώνουν για τις παράνομες γεωτρήσεις οι Τούρκοι. Τουρκικό υπουργείο Άμυνας




Την ίδιο θλιβερή και μονότονη παρτιτούρα εξακολουθεί να εκτελεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε κάθε ευκαιρία.

Μπορεί να δίνουν ψευδείς υποσχέσεις προς την ΕΕ και τις ΗΠΑ ότι η Τουρκία θα είναι «φρόνιμη» στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά ρητορικά τουλάχιστον δεν σταματούν να προκαλούν.

Από τα κατεχόμενα όπου προετοιμάζει την επίσκεψη του αφεντικού του, στην επέτειο του Αττίλα, ο κ. Τσαβούσογλου άρχισε να απαγγέλλει πάλι το γνωστό ποίημα.

Κάνοντας λόγο για δήθεν δίκαιη κατανομή του φυσικού πλούτου της Κύπρου προανήγγειλε νέες παράνομες γεωτρήσεις μέσα στα όρια της Κυπριακής ΑΟΖ, κάτι που έχει καταδικαστεί επανειλημμένως από όλες τις πλευρές.

Ειδικότερα έκανε λόγο για σεισμογραφικά σκάφη και γεωτρύπανα:

«Αυτό που πρέπει να συμβεί η δίκαιη κατανομή εσόδων. Οι τρεις προτάσεις της ΤΔΒΚ (του κατοχικού ψευδοκράτους) παραμένουν στο τραπέζι. Η Ε.Ε και ο ΟΗΕ πρέπει να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για τη δίκαιη κατανομή. Σε αντίθετη περίπτωση, εμείς θα κάνουμε τα δικά μας βήματα, όπως το έχουμε κάνει. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό. Τότε, στις περιοχές που μας έχει παραχωρήσει άδειες η ΤΔΒΚ, θα συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα και δε θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της ΤΔΒΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

HJ με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Στην Αίγυπτο ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου για τα εγκαίνια της Ναυτικής Βάσης «3ης Ιουλίου»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: