Τα 8 μεγάλα ρεκόρ του Αντετοκούνμπο δεν ήταν αρκετά: Δεύτερη ήττα των Μπάκς στους τελικούς του NBA

File photo: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε παλαιότερο στιγμιότυπο. EPA, TANNEN MAURY




Η σπουδαία εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Game 2 των τελικών του ΝΒΑ δεν ήταν αρκετή για ν΄ αποτρέψει την δεύτερη ήττα του Μιλγουόκι στην Αριζόνα.

Οι Μπακς ηττήθηκαν με 118-108 με τον Αντετοκούνμπο να έχει μία ιστορική βραδιά με 42 πόντους (14/17 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 11/18 βολές), 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ σε 40 λεπτά.

Το Φοίνιξ υπερασπίστηκε ξανά την έδρα του και με το 118-108 έκανε το 2-0 στη σειρά, αποκτώντας πολύ μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Η σειρά, πλέον, μεταφέρεται στην στο «σπίτι» των «Ελαφιών» στα δύο επόμενα ματς και πλέον η ομάδα του Greek Freak δεν έχει το παραμικρό περιθώριο γι΄ απώλεια προκειμένου να μείνει ζωντανή στο παιχνίδι διεκδίκησης του «δαχτυλιδιού». Θα πρέπει να πάρει τα τέσσερα από τα επόμενα πέντε ματς, όπως έκανε με το Μπρούκλιν και την Ατλάντα, για να φτάσει στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ.

Ο Giannis «έγραψε ιστορία» στον αγώνα, καθώς σημείωσε 20 πόντους στην 3η περίοδο, όντας ο μοναδικός παίκτης με τους περισσότερους σε ένα 12λεπτο τα τελευταία 25 χρόνια στους τελικούς του ΝΒΑ.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν οι Κόμπι Μπράιαντ και ΛεΜπρόν Τζέιμς που είχαν πετύχει από 19 πόντους σε μία περίοδο, ο πρώτος το 2010 στους τελικούς των ΛΑ Λέικερς με την Βοστόνη και ο δεύτερος τέσσερα χρόνια μετά σε εκείνους ανάμεσα στο Μαϊάμι και στο Σαν Αντόνιο.

Κι όμως, παρά τη συγκλονιστική εμφάνιση του Έλληνα σούπερ σταρ, το Φοίνιξ ήταν ανώτερο στη διάρκεια του αγώνα, είχε ξανά τον Κρις Πολ σε μεγάλη βραδιά, όπως και τους Μπούκερ, Μπρίτζες και με την βοήθεια του κόσμου που έδωσε «βροντερό» παρόν οι γηπεδούχοι έκαναν το 2Χ2 κι απέχουν, πλέον, δύο βήματα από το φτάσουν στον τίτλο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν συγκλονιστικός, αλλά απελπιστικά μόνος του με 42 πόντους (14/17 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 11/18 βολές), 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ σε 40 λεπτά). Το δίδυμο των Τζρου Χόλιντεϊ και Κρις Μίντλετον έκλεισε τον αγώνα με μόλις 28 πόντους (12/37 σουτ), ο Μπρουκ Λόπεζ δεν ήταν καλός κι ο πάγκος πλην του Πατ Κόνατον δεν έδωσε λύσεις.

Από τους νικητές ο Μπρίτζες σταμάτησε στους 27 πόντους (3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), ο Μπούκερ πρόσθεσε άλλους 31 (7/12 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), ενώ ο Κρις Πολς στους 23 (7/15 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 λάθη).

Οι Σανς σκόραραν με εντυπωσιακά ποσοστά από την περιφέρεια, είχαν 8 τρίποντα στην πρώτη περίοδο κι έφτασαν απόλυτα δίκαια στον πρώτο στόχο τους που ήταν να διατηρήσουν αλώβητη την έδρα τους. Πηγαίνουν, πια, στο Μιλγουόκι χωρίς άγχος και πίεση για να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στο όνειρο…

Ο τρίτος τελικός είναι προγραμματισμένος για τα ξημερώματα της 12ης Ιουλίου (Δευτέρα, 03:00).

Τα ρεκόρ του Γιάννη

Κατά την διάρκεια του ματς, ο «Giannis» κατέρριψε ή ισοφάρισε αρκετά ρεκόρ. Συγκεκριμένα:

  1. Οι 42 πόντοι που σημείωσε αποτελούν ρεκόρ καριέρας στα playoffs
  2. Οι 20 πόντοι που σημείωσε στην 3η περίοδο είναι οι περισσότεροι που έχει σημειώσει ένας παίκτης σε αγώνα των τελικών την τελευταία 25ετία.
  3. Ο Γιάννης έγινε ο -μόλις- τέταρτος παίκτης τα τελευταία 50 χρόνια που σημείωσε τουλάχιστον 20 πόντους σε μία περίοδο μετά τους Μάικλ Τζόρνταν (1993), Αϊζάια Τόμας (1988 και 1990) και Τζο Ντούμαρς (1989).
  4. Ο Γιάννης έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία των Μπακς που είχε +40 πόντους και +10 ριμπάουντ σε έναν αγώνα των τελικών.
  5. Ο Γιάννης έγινε ο 5ος παίκτης στην Ιστορία του ΝΒΑ με τουλάχιστον 10 αγώνες σε μία postseason με τουλάχιστον 30 πόντους και 10 ριμπάουντ μετά τους Έλτζιν Μπέιλορ, Καρίμ Αμπντουλ-Τζαμπάρ, Σακίλ Ο’Νιλ και Χακίμ Ολάζουον.
  6. Ο Γιάννης έγινε ο δεύτερος παίκτης στην Ιστορία του ΝΒΑ μετά τον Σακίλ Ο’Νιλ που τελείωσε έναν αγώνα των τελικών έχοντας +40 πόντους, +10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κοψιματα και +65% στα σουτ.
  7. Ο Γιάννης έγινε ο τρίτος παίκτης στην Ιστορία με «40αρα» και με double-double σε εκτός έδρας αγώνα σε τελικούς και ηττήθηκε μετά τους Τζον Χάβλιτσεκ των Σέλτικς το 1969 (κόντρα στους Λέικερς) και τον Κέβιν Ντουράντ των Γουόριορς το 2018 (κόντρα στους Καβαλίερς).
  8. Αυτό ήταν το 13ο παιχνίδι με τουλάχιστον 20 πόντους και 10 ριμπάουντ σε αυτήν την postseason. Μόνο ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, που είχε 15 το 1974 και 14 το 1971 έχει περισσότερα στην Ιστορία του Μιλγουόκι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ // Φοίνιξ, ΗΠΑ

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Copa America: Με την παρουσία φιλάθλων ο τελικός Βραζιλίας – Αργεντινής στο Μαρακανά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: