Στα 23 έτη έπεσε η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων: Στις 9.000 τα ενεργά κρούσματα

Αθηναίοι περιμένουν, φορώντας μάσκες, το λεωφορείο σε στάση στο κέντρο της Αθήνας ενώ πίσω τους μία κοπέλα χορεύει ενώ την φωτογραφίζει ο φίλος της, Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Στα 23 έτη έπεσε η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων, ανέφερε κατά την σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών κ. Βάνα Παπαευαγγέλλου, προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα, αρχίζουμε να βλέπουμε μια αύξηση σε πολίτες ηλικίας 30 – 35 ετών.

Παράλληλα η κ. Παπαευαγγέλλου ανέφερε ότι  αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλονται σε rapid test, κάτι που συμβάλλει στην αύξηση των διαπιστωμένων κρουσμάτων.

  • Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε σε μια εβδομάδα σε 9.000, ενώ στην Αττική έφτασε τις 4000 με μέση ηλικία τα 22 έτη.

Διπλασιάστηκε το ποσοστό των νοσηλευόμενων ασθενών ηλικίας έως 23 ετών, ενώ μειώνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανόντων.

Η πανδημία έχει αλλάξει πρόσωπο, αφορά σε νεαρότερης ηλικίας άτομα που νοσούν στο σπίτι τους, δήλωσε συμπερασματικά η κ.Παπαευαγγέλλου.

 

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Αύξηση και πάλι: 2.107 νέα κρούσματα, 10 θάνατοι και 153 διασωληνωμένοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: