Σπαραγμός και οδύνη στην κηδεία της Γαρυφαλλιάς: «Οχι άλλοι νταήδες»…

File Photo Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε η κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στον τόπο καταγωγής της στο Βέλο Κορινθίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε χθες το απόγευμα η κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στον τόπο καταγωγής της στο Βέλο Κορινθίας.

Φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη κοπέλα που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο από τον 30χρονο φίλο της.

Τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς της και τα τρία αδέλφια της, ενώ την ώρα που έφτανε η σορός της κοπέλας στην εκκλησία, κάποιοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά – Όχι άλλοι νταήδες».

Στην κηδεία εκτυλίχθηκε και ένα πολύ συγκινητικό σκηνικό. Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, η φίλη της Γαρυφαλλιάς, που ήταν και συνάδελφός της, απευθυνόμενη στον δολοφόνο, τόνισε:

«Δεν δολοφόνησες μόνο τη Γαρυφαλλιά, δολοφόνησες τη μητέρα, τον πατέρα και τα αδέρφια της. Τους έριξες όλους μαζί από τα βράχια. Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν.

Όλα ήταν στα λευκά στην κηδεία της. Τα μπαλόνια στην είσοδο της εκκλησίας, τα στεφάνια, οι μπομπονιέρες που μοιράστηκαν, ενώ οι περισσότεροι που έδωσαν το «παρών» φορούσαν λευκά μπλουζάκια. Ασπρο ήταν και το φέρετρο με το οποίο η Γαρυφαλλιά οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία…

Στον ανακριτή σήμερα ο 30χρονος

Σήμερα ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της άτυχης φαρμακοποιού αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Η ιατροδικαστική έρευνα θα αποκαλύψει περισσότερα για την αποτρόπαια πράξη του στη Φολέγανδρο.

Φως στα τελευταία δραματικά λεπτά της ζωής της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο προσπαθούν να ρίξουν οι Αρχές. Και ειδικότερα, πού οφείλονται οι κακώσεις στη σορό της άτυχης κοπέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός της 26χρονης έφερε κακώσεις καθώς και μώλωπες στο πρόσωπο.

Κρίσιμο το πόρισμα του ιατροδικαστή

Δεν αποκλείεται – σύμφωνα με εκτιμήσεις – πριν ο δράστης σπρώξει την 26χρονη, να είχε προηγηθεί πάλη ανάμεσά τους, κάτι όμως που ακόμα δεν μπορεί να απαντηθεί με βεβαιότητα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο και αναμένεται να αποσαφηνισθεί ο ακριβής χρόνος που έγιναν αυτά τα χτυπήματα, αν δηλαδή προκλήθηκαν από την πτώση της στα βράχια όταν την έσπρωξε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της ή πριν από αυτήν.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή είναι αυτό που αναμένεται να ξεκαθαρίσει όλες τις πτυχές της αποτρόπαιας δολοφονίας.

Ο ιατροδικαστής αναμένει φωτογραφίες από τα βράχια, το σημείο δηλαδή που έσπρωξε ο καθ’ όμολογίαν δολοφόνος, την 26χρονη, στη Φολέγανδρο, προκειμένου να τις συσχετίσει με φωτογραφίες της σορού της, καθώς και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία η ιατροδικαστική εξέταση και το περιεχόμενό της, έχει πολύ μεγάλη σημασία η εξέταση των στοιχείων του DNA, των αποτυπωμάτων, των αντιδράσεων πριν και μετά» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, Αλέξης Κούγιας.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να γίνει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς το κινητό της 26χρονης δεν έχει εντοπιστεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 26χρονη όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο φώναζε δυνατά βοήθεια, με αποτέλεσμα ο 30χρονος να νιώσει «προσβεβλημένος». Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε, ότι πολύ συχνά, το θύμα του, του μιλούσε υποτιμητικά.

«Με είχε υποχείριό της. Με έπαιζε συνέχεια όλη την εβδομάδα. Με μείωνε. Αυτό με τσάντιζε πολύ. Μου μιλούσε υποτιμητικά και με τσάντισε πολύ. Μου έλεγε συνέχεια πήγαινε από εδώ, πήγαινε από εκεί» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.

Με πληροροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Κύκλωμα κατασκοπείας υπό «ανθρωπιστική» δορά στη Μυτιλήνη: «Διέσωζαν» μετανάστες αλλά παρείχαν και… πληροφορίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: