Μήνυμα ελπίδας στην Τουρκία: Ο Ερντογάν ανακάλεσε το διορισμό του Πρύτανη στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου

File Photo: Διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μελίχ Μπουλού στη θέση του πρύτανη του πανεπιστημίου του Βοσπόρου. Ο Ερντογάν μετά τις αντιδράσεις έκανε πίσω. EPA, SEDAT SUNA, μέσω ΚΥΠΕ




Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγκάστηκε να απομακρύνει τον Μελίχ Μπουλού από τα καθήκοντά του ως πρύτανη του πανεπιστημίου του Βοσπόρου, ένα από τα πιο περίβλεπτα της Τουρκίας.’

Ο διορισμός Μπουλού από τον Ερντογάν είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και διαδηλώσεις για μήνες κατά τις οποίες είχαν συλληφθεί εκατοντάδες άνθρωποι.

Η απόφαση για ανάκληση του διορισμού ανακοινώνεται σε προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σήμερα. Σε αυτό δεν αναφέρεται ο λόγος για την αλλαγή ή περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο διορισμός του Μπουλού, ακαδημαϊκού και πρώην πολιτικού υποψηφίου, στη θέση αυτή στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου είχε επικριθεί ως αντιδημοκρατικός και οι διαδηλώσεις που έγιναν από τις αρχές του Ιανουαρίου επεκτάθηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα και σε άλλες πόλεις.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Άλλαξε εντελώς η Τουρκία: Πέντε χρόνια μετά τη “σικέ” απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: