“Κόλαση” η Βραζιλία: Παρατάθηκαν ως την 6η Αυγούστου τα μέτρα στην Αργεντινή για να ελεγχθεί το κύμα μολύνσεων

FILE PHOTO: Μία γυναίκα λαμβάνει το εμβόλιο κατά του νέου κορωναϊού στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. EPA, Juan Ignacio Roncoroni




Η κυβέρνηση της Αργεντινής παρέτεινε χθες Παρασκευή τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα ως την 6η Αυγούστου στην προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ειδικά του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που θεωρείται πιο μολυσματικό από κάθε άλλη παραλλαγή.

Η απόφαση ανακοινώθηκε καθώς οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19 πλέον ξεπέρασαν τους 98.000, επί συνόλου 4,6 εκατ. μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Η χώρα συγκαταλέγεται εδώ και κάποιο καιρό σε αυτές που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία στην περιφέρεια.

«Η παραλλαγή Δέλτα έχει εντοπιστεί σε 86 χώρες και είναι από 50% ως 70% πιο μολυσματική από την παραλλαγή Άλφα», εξήγησε η κυβέρνηση στο διάταγμα με το οποίο παρατείνονται τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η Αργεντινή έχει αγοράσει 28 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες. Ως αυτό το στάδιο, κάπου πέντε εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Το κλείσιμο των συνόρων παραμένει σε ισχύ, ωστόσο ο αριθμός των πολιτών και των μονίμων κατοίκων που εισέρχονται στη χώρα αυξάνεται. Οι επισκέψεις γκρουπ τουριστών παραμένουν απαγορευμένες, όπως και οι συναθροίσεις άνω των δέκα προσώπων.

Πάντως οι περισσότερες βιομηχανικές, εμπορικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες επιτρέπονται.

  • Βραζιλία: Άλλοι 1.500 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με σχεδόν 58.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες το σύνολό τους ξεπέρασε πλέον τα 19 εκατομμύρια

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 1.509 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 57.737 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 531.588 νεκρούς, ενώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν το ορόσημο των 19 εκατομμυρίων.

Η Βραζιλία των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

  • Μεξικό: Άλλοι 217 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 9.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 217 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν ακόμη 9.319 κρούσματα του SARS-CoV-2, καθώς η χώρα μοιάζει να είναι πλέον αντιμέτωπη με τρίτο κύμα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 234.675 νεκρούς επί συνόλου 2.577.140 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο επίσημος απολογισμός, ο 4ος βαρύτερος παγκοσμίως, είναι υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας πρόσφατα έδειξαν, για δεύτερη φορά φέτος, πως οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στην πραγματικότητα είναι σχεδόν 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP και το Reuters
Μπουένος Άιρες, Argentina – Μεξικό, Mexico – Μπραζίλια, Brazil

ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν για παράταση μηχανισμού παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: