Kλέαρχος Μαρουσάκης: «Καμίνι» η Ελλάδα τις επόμενες ώρες – Παρακολουθείστε την εξέλιξη του καύσωνα μέσω δορυφόρου [video]

File photo: Δύο τουρίστριες περπατούν προς το συντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος, μεσα στη μεσημεριανή ζέστη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Tο κύμα καύσωνα πλήττει την χώρα μας τα τελευταία 24ωρα και, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι θερμοκρασίες δεν αναμένεται να πέσουν για αρκετές μέρες ακόμα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που θα φτάσουν έως και 45 βαθμούς Κελσίου, έως και την Τετάρτη, 4 Αυγούστου, καθώς και για επόμενο κύμα καύσωνα, κοντά στον Δεκαπενταύγουστο. Ο μετεωρολόγος κάνει λόγο και για βίαια καιρικά φαινόμενα, που οφείλονται στην κλιματική κρίση, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:

Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του φαινομένου από δορυφόρο

 

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες για τις επόμενες πολλές μέρες

Οι επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα μας με τον υδράργυρο να παραμένει σταθερά πάνω από τους 40° με 43° ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας η υποχώρηση του υδραργύρου θα είναι μικρή με θερμοκρασίες κοντά στους 32° με 34° στα μεγάλα αστικά κέντρα και γενικά κοντά στους 30° στις περισσότερες περιοχές. Ένα γενικά μικρό ημερήσιο θερμοκρασιακό εύρος που τοπικά θα συνδυαστεί και με αυξημένες τιμές σχετικής υγρασίας και που αυτός ο συνδυασμός συνεπάγεται αυξημένη δυσφορία.  Στους επόμενους τρεις χάρτες μπορείτε να έχετε μία εικόνα σχετικά με το που αναμένονται οι πιο υψηλές θερμοκρασίες στην επικράτεια αλλά και στην Αττική – Θεσσαλονίκη τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας μας.

Με πληροφορίες από ethnos.gr, windy.com, open Tv

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα: Η πρόβλεψη Μαρουσάκη για την εξέλιξη του σφοδρού καύσωνα διαρκείας

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: