Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο ως την 22η Αυγούστου εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας

Εν μέσω των προετοιμασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο ως την 22η Αυγούστου εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού. EPA, FRANCK ROBICHON




Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ετοιμάζεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας ως και την 22η Αυγούστου εν μέσω του νέου κύματος μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, δήλωσε αρμόδιος υπουργός, εξέλιξη η οποία ρίχνει βαριά σκιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νασιμούρα, στον οποίο έχει ανατεθεί να συντονίσει την κυβερνητική αντίδραση στην πανδημία, διευκρίνισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιβληθεί από τη 12η Ιουλίου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν το 2020 εξαιτίας της πανδημίας, θα διεξαχθούν από την 23η Ιουλίου ως την 8η Αυγούστου.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στη Νότια Κορέα καταγράφηκε τις προηγούμενες 24 ώρες ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που έχουν διαγνωστεί αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτεια της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας, συνολικά 1.275, εκ των οποίων 1.227 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, καθώς πλέον οι αρχές –που ήλπιζαν να χαλαρώσουν τους περιορισμούς αυτόν τον μήνα– εξετάζουν την επιβολή αυστηρότερων μέτρων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα 164.028.

Ο θάνατος άλλου ενός ασθενούς με την COVID-19 το ίδιο διάστημα αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 2.034 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Είναι η πρώτη φορά που τα κρούσματα ξεπέρασαν το επίπεδο των 1.200 για δύο συνεχόμενες ημέρες, κάτι που δεν είχε σημειωθεί ούτε στην κορύφωση του τρίτου κύματος τον Δεκέμβριο.

Η κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα ότι εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να αυξήσει το επίπεδο των περιοριστικών μέτρων στην ανώτατη βαθμίδα. Ο ιός τελευταία προσβάλλει ειδικά νέους από 20 ως 30 ετών οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, που εξαπλώνεται, ανησυχεί τις αρχές.

Από το σύνολο των 52 εκατ. κατοίκων της Νότιας Κορέας, 15,44 εκατ. (πάνω από το 30,1%) έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους για την COVID-19, ωστόσο μόνο 5,49 εκατ. (το 10,8%) έλαβαν και τη δεύτερη· οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνω των 60 ετών.

(Με επιπλέον πληροφορίες από το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.)
Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Τόκιο, Japan – Σεούλ, Korea Republic

Αφήνουν πίσω τους καμένη γη στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν εκτόπισαν κατοίκους, λεηλάτησαν και πυρπόλησαν τα σπίτια τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: