Φραγμός από το Λιμενικό Σώμα στις τουρκικές πονηριές: Έστειλαν φρεγάτες για διάσωση μεταναστών κατόπιν εορτής (photos)

ύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος το ελικόπτερο SUPER PUMA περισυνέλεξε 5 άτομα, τα οποία μετέφερε στην Κάρπαθο. Οι διασωθέντες δήλωσαν διάφορες εθνικότητες μεταξύ των οποίων Ιρανοί, Ιρακινοί και Αφγανοί. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Η νέα προσπάθεια της Άγκυρας να αμφισβητήσει την αρμοδιότητα της Ελλάδας

για την έρευνα και διάσωση δεν είναι θέμα που προέκυψε από τα προβοκατόρικα tweet του Τουρκικού υπουργείου άμυνας, τα οποία αφορούσαν το SAR που ήταν σε εξέλιξη από το Λιμενικό Σώμα περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η εμπειρία του Λιμενικού, τόσο στα πλωτά μέσα, όσο και στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, σήκωσαν το πλωτό τείχος στις νέες τουρκικές αιτιάσεις, οι οποίες αυτή τη φορά εξελίχθηκαν με άκρος πονηρό τρόπο. 

Αλλά μόνο και μόνο από το γεγονός πως το Λιμενικό έχει βιώσει πολλές φορές την τουρκική παραβατικότητα και τις έμπρακτες αμφισβητήσεις στο Ανατολικό Αιγαίο με τις μεταναστευτικές ροές, το προσωπικό γνώριζε καλά πως ν’ αντιδράσει στην αποστολή τουρκικών φρεγατών σε περιοχή Ελληνικής αρμοδιότητας.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στην τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε κι έχει να κάνει με τη διάσωση μεταναστών στη συγκεκριμένη περιοχή, νοτιοανατολικά της Κρήτης, επισημαίνει με ιδιαίτερο νόημα ότι:

– «Περί τις 23:00 της 22 Ιουλίου προσέγγισαν την περιοχή αρχικά η τουρκική φρεγάτα “GELIBOLU” και ακολούθως η φρεγάτα “GOKOVA” που είχε αποπλεύσει από το Ακσάζ για άλλη δραστηριότητα, οι οποίες κάλεσαν τα παραπλέοντα πλοία να μεταπέσουν στη συχνότητά τους για να αναλάβουν τον συντονισμό της επιχείρησης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης τα παραπλέοντα εμπορικά πλοία αγνόησαν τις κλήσεις των τουρκικών φρεγατών και ενήργησαν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΚΣΕΔ, το οποίο καθόρισε ως συντονιστή (ON SCENE COMMANDER) αρχικά το εμπορικό πλοίο “HANSA LIMBURG” σημαίας Λιβερίας, ακολούθως το εμπορικό πλοίο “MARVEA” σημαίας Μάλτας και από πρωί της σήμερον το “ISHIZUCKI STAR” σημαίας νησιών Μάρσαλ.»

Με απλά λόγια, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών που μετείχαν το Λιμενικό Σώμα και παραπλέοντα πλοία, η Τουρκία ήθελε να «στεφτεί» εκείνη επικεφαλής της διάσωσης, σε νερά που η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στην Ελλάδα.

Τα παρακάτω «τιτιβίσματα» του τουρκικού υπουργείου άμυνας εκτός από υπερβολικά δείχνουν και το μέγεθος των ψεμάτων που έγραψαν σε αυτά οι γείτονες Τούρκοι.

Η Άγκυρα προσπαθεί να υφαρπάξει ή ν’ αμφισβητήσει στην πράξη, με κάθε ευκαιρία την αρμοδιότητα που έχει η Ελλάδα για έρευνα και διάσωση εντός του εύρους του FIR Αθηνών.

Όμως αυτή τη φορά ούτε εξέδωσε κάποια ΝΟΤΑΜ, ούτε NAVTEX για να κάνει δια της «επισήμου οδού» μια ακόμη πράξη αμφισβήτησης. Η γείτονα θέλησε να δημιουργήσει εντυπώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους χρήστες αυτών με τα tweet που έκανε, την ώρα που η Αθήνα είχε εκδώσει τρεις διαφορετικές ΝΟΤΑΜ για την περιοχή έρευνας και διάσωσης και τα στελέχη του Λιμενικού βρίσκονταν επί τόπου από την πρώτη στιγμή.

Διαρκής η αμφισβήτηση του SAR από την Τουρκία

Εδώ και περίπου τριάντα χρόνια η Άγκυρα επιχειρεί την «επιχειρησιακή διχοτόμηση» του Αρχιπελάγους κι αυτό το πράττει με πολλούς τρόπους, κυρίως διαμαρτυρόμενη για τις δραστηριότητες που έχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στον ζωτικό χώρο ασκήσεων, δηλαδή στον ουρανό, την θάλασσα και τα νησιά στο Αρχιπέλαγος.

Η Τουρκία έχει ως στόχο τα νησιά του Αν. Αιγαίου να περάσουν μέσα από ζώνες, στις οποίες θα υπάρχει αρμοδιότητα των Τουρκικών αρχών, κατά συνέπεια ανάμεσα σε αυτές και η έρευνα και διάσωση. 

Και μπορεί το SAR να είναι «αρμοδιότητα» ωστόσο επισημαίνεται από στρατιωτικές πηγές ότι η Τουρκία και μέσω αυτής της αμφισβήτησης θέλει να υποδαυλίσει τα Εθνικά Κυριαρχικά Δικαιώματα της Ελλάδας εντός του ζωτικού νησιωτικού της χώρου.

  • Πριν από 33 χρόνια η γείτονα είχε προβάλει για πρώτη φορά και χάρτη-που ουδέποτε δέχτηκε η Ελλάδα- του Αιγαίου στον οποίο καλύπτει αρμοδιότητες μέχρι τη μέση του Αρχιπελάγους, δηλαδή στον 25ο μεσημβρινό.

Την Άγκυρα την πονά το γεγονός ότι τόσο ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), όσο και ο Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας (ΙΜΟ) έχει παραχωρήσει την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης, γι’ ανάλογα θέματα, στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η αναβάθμιση των F-16 Block 50 σε τέσσερις μέρες στη Βουλή: Η Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζει και άλλες «εκπλήξεις»

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: