Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Τα αυστηρά μέτρα για τον κορωναϊό στα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτοραφία ΚΥΠΕ




Τα αναμενόμενα μέτρα για παρουσίαση SafePass σε όλους τους χώρους μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωναϊού, οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής, η 47η επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος καθώς και η κατάσταση στο Κυπριακό σε σχέση με το Βαρώσι είναι τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Ανω κάτω πάλι με τον κορωνοϊό» και γράφει ότι σφίγγουν ξανά τα λουριά για τα νυχτερινά κέντρα με νέα ταλαιπωρία ασθενών αφού αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία για μη επείγοντα περιστατικά και οι εισαγωγές των ασθενών των οποίων η κατάσταση της υγείας τους το επιτρέπει. Προβάλλει δήλωση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι επαγρυπνούμε για την Αμμόχωστο και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αναλόγως. Προβάλλει επίσης τις εκδηλώσεις καταδίκης του πραξικοπήματος.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Κάθε εμβόλιο… για καλό» και γράφει ότι στόχος δεν πρέπει να είναι ο διαχωρισμός των πολιτών αλλά το να πειστούν να εμβολιαστούν, λένε οι επιστήμονες. Γράφει επίσης ότι σε 60χρονο από τη Λεμεσό ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε χθες το πρωί σε φλεγόμενο αυτοκίνητο στην Αναρίτα με την αστυνομία να ψάχνει τους δράστες και τους λόγους του εγκλήματος. Αλλού αναφέρει ότι δεν γλυτώσαμε την προειδοποιητική επιστολή από την Κομισιόν για μειωμένη φορολογία του 5% στα ακίνητα.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Επιστροφή στα αυστηρά μέτρα» γράφει ότι αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για κυκλοφορία με SafePass σχεδόν παντού και τέρμα οι χοροί και οι κατασκηνώσεις. Γράφει ότι 47 χρόνια μετά, οι πληγές της προδοσίας παραμένουν ακόμα ανοικτές και αιμορραγούν στο σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρει ότι αστυνομικοί εκτελούν χρέη μεταφοράς κρατουμένων από κελιά, δικαστήρια και τεστ κορωνοϊού με αποτέλεσμα να τίθεται πρωτίστως θέμα ασφάλειας των μελών λόγω των συνεχών μεταφορών.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Πυξίδα στους αγώνες μας η διαφύλαξη της ιστορικής αλήθειας» γράφει ότι εξισώνουν αντίσταση και πραξικόπημα, προκαλώντας τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού. Αλλού αναφέρει ότι φόβοι για κατάρρευση του συστήματος υγείας από την εξάπλωση του κορωνοϊού έχει ως αποτέλεσμα την αναβολή όλων των χειρουργείων και την εισαγωγή ασθενών. Προβάλλει επίσης τη στάση εργασίας ιατρών οι οποίοι ζητούν αναισθησιολόγους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail” με κύριο τίτλο «Τα κέντρα αναψυχής έτοιμα να λάβουν δράση» γράφει ότι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής δεν είναι ευχαριστημένοι με τα αναμενόμενα νέα μέτρα ενώ τα κρούσματα χθες έφθασαν τους 1,152. Προβάλλει επίσης τις εκδηλώσεις χθες για την επέτειο του πραξικοπήματος. Γράφει επίσης ότι στην κατηγορία 2 από την κατηγορία 1 υποβάθμισαν την Κύπρο οι ΗΠΑ στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Εμπορία Προσώπων για το 2021.

Το Κυπριακό Ποντίκι» με τίτλο «Ζητείται ελπίδα, σοβαρότητα και ένας νέος οδικός χάρτης για τη λύση του Κυπριακού» αναφέρει ότι 47 χρόνια μετά έχουν εξανεμιστεί οι ελπίδες για λύση του Κυπριακού. Γράφει ότι αντιπροσωπεία από το Υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν πραγματοποίησε παράνομη και προκλητική επίσκεψη στο ψευδοκράτος. Επίσης αναφέρει ότι αρχές Αυγούστου αναμένονται κατά πάσα πιθανότητα εξελίξεις στο θέμα των αγνοουμένων Ασσιωτών.

Με τίτλο «Το κρίμα στο λαιμό τους» η εβδομαδιαία «Γνώμη» γράφει ότι η Αμμόχωστος βρίσκεται στο στόμα του λύκου και τώρα πληρώνουμε τις συνέπειες της αδράνειας τεσσάρων χρόνων της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Προβάλλει επίσης τις εκδηλώσεις για τη επέτειο του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Και πάλι ψηλά τα κρούσματα στην Κύπρο: 1.152 νέα περιστατικά, 181 άτομα νοσηλεύονται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: