Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Οι μεθοδεύσεις Ερντογάν στα κατεχόμενα και η εξέλιξη της πανδημίας στα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής, η υποστελέχωση του νοσοκομείου Λάρνακας, οι μεθοδεύσεις του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα και η παράταση του φθηνού δανεισμού με έγκριση της ΕΚΤ, είναι τα κύρια θέματα στον κυπριακό Τύπο σήμερα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Τουρκία vs Τουρκοκύπριοι» γράφει για συγκλονιστικές εξελίξεις και μεθοδεύσεις Ερντογάν να καθαρίσει κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρεται στην έντονη διαφωνία των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής για τα μέτρα που λένε ότι δεν είναι αστυνομία ούτε ελεγκτές.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι έγινε η πρώτη συνεδρία της ad hoc Επιτροπής για το δημογραφικό χωρίς την παρουσία ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Οικολόγων, λόγω του ΕΛΑΜ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Από χθες τρέχουμε με 1.000 κρούσματα» γράφει για έξαρση των θετικών περιστατικών και πάλη με την αδιαφορία των αρνητών του εμβολίου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην καταστροφική πυρκαγιά στον Αρακαπά, πώς ξεκίνησε, εξελίχθηκε και κατέληξε με βάση πίνακα που ετοίμασαν τα αρμόδια κρατικά τμήματα.

Αλλού γράφει ότι 7 οικογένειες αγνοουμένων στην Ελλάδα εξακολουθούν να μην συνηγορούν στην επιστροφή των λάθος λειψάνων.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Σε πόλεμο για το SafePass» γράφει ότι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής ξεκινούν κινητοποιήσεις και φωνάζουν ότι το διάταγμα στέλνει κόσμο στην ανεργία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο θα συζητηθούν πολιτικά και νομικά μέτρα για το θέμα της περίκλειστης πόλης του Βαρωσίου.

Αλλού γράφει για άμεση ενοικίαση δύο πυροσβεστικών πτητικών μέσων, ξεπάγωμα θέσεων στο Τμήμα Δασών, αγορά 20 πυροσβεστικών οχημάτων και αλλαγές στη νομοθσία μετά την φονική πυρκαγιά της 3ης Ιουλίου.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Χειρουργεία και μονάδα εντατικής χωρίς αναισθησιολόγους» γράφει για υποσχέσεις μόνο εδώ και ενάμιση χρόνο για στελέχωση του νοσοκομείου Λάρνακας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην συζήτηση σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο και του θέματος του Βαρωσίου.

Αλλού γράφει ότι αρχές Αυγούστου αναμένονται κατά πάσα πιθανότητα εξελίξεις στο θέμα των αγνοουμένων Ασσιωτών που πιστεύεται ότι δολοφονήθηκαν στο Ορνίθι και έπειτα τα οστά τους μετακινήθηκαν στο Δίκωμο σε χώρο όπου λειτουργούσε συκυβαλότοπος.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Το ΗΒ τροποποιεί την ταξιδιωτική οδηγία για την Κύπρο» αναφέρει ότι καταργήθηκαν οι περιορισμοί στα απαραίτητα ταξίδια αν και δεν αναμένεται αυτό να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο νησί. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος ξεπέρασε τα 1.000 κρούσματα χθες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό 70 αγνοουμένων της Άσσιας.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο «Η ΕΚΤ παρατείνει τον φθηνό δανεισμό» γράφει για οφέλη για την Κύπρο από την χάραξη νέας οικονομικής πολιτικής και παραθέτει την θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην αβεβαιότητα για τις τιμές του πετρελαίου λόγω της ρήξης που επήλθε ανάμεσα στη Σ. Αραβία και τα ΗΑΕ που είναι και οι δύο μέλη του ΟΠΕΚ. Αλλού γράφει για αισιοδοξία για νέα κανονικότητα στον τουρισμό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Στο επίκεντρο συνομιλίας Χριστοδουλίδη και Νούλαντ: Κυπριακό, Αμμόχωστος και ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: