Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Η έξαρση των κρουσμάτων και οι συνέπειες στον τουρισμό στα πρωτοσέλιδα της Τρίτης

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η συνεχιζόμενη άνοδος των κρουσμάτων και η αύξηση στις νοσηλείες σε συνδυασμό με την εξεύρεση κινήτρων για επιτάχυνση των εμβολιασμών και τις συνέπειες στον τουρισμό, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αναφορά γίνεται εξάλλου στις αποφάσεις για τις πυρκαγιές σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, στην άρνηση των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής για έλεγχο safepass και στη συζήτηση στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα θύματα δολοφονιών.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ζούμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας» και γράφει ότι ο ιός είναι παντού και η κατάσταση μοιάζει με φαύλο κύκλο. Αλλού αναφέρει πως έρχονται πρόστιμα φωτιά για τις πυρκαγιές και ότι το καψάλισμα θα τιμωρείται αυστηρά. Η «Α» σε άλλο της θέμα προβάλλει δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για το Βαρώσι.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Κατέληξε στα σκουπίδια το φαγητό των πυροσβεστών» αναφέρει ότι οι πολίτες προσέφεραν προμήθειες που δεν έφτασαν ποτέ στην πρώτη γραμμή, στις μεγάλες φωτιές σε Λάρνακα και Λεμεσό και ότι υπήρξε παραδοχή στη Βουλή για αδυναμίες στη διοικητική μέριμνα. Αλλού αναφέρει ότι διώκεται πειθαρχικά η Γενική Λογίστρια με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας. Επίσης ο «Π» αναφέρει πως δίνονται προνόμια για εμβολιασμούς.

«Εμβολιασμοί χωρίς ραντεβού» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Φιλελευθέρου» που αναφέρει ότι θα γίνονται εμβολιασμοί σε ειδικά κέντρα walk in, με ελεύθερη πρόσβαση. Αλλού αναφέρει ότι άνω-κάτω είναι τα κέντρα αναψυχής με το safepass και ετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες για κινητοποιήσεις και λουκέτα. Ο «Φ» σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ασφυκτικό καύσωνα με 43 βαθμούς την Πέμπτη.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Όμηρος των υγειονομικών εξελίξεων ο τουρισμός» και γράφει πως η Κύπρος είναι σε δυσμενή θέση έναντι ανταγωνιστικών προορισμών. Αλλού προβάλλει επαφές του ΓΓ του ΑΚΕΛ με το Δήμαρχο Αμμοχώστου για τις εξελίξεις στα Βαρώσια. Αλλού αναφορά γίνεται σε αύξηση των υλικών οικοδομής με συνέπειες στα κατασκευαστικά έργα.

«Περισσότερα κίνητρα μελετώνται για εμβολιασμούς» είναι ο τίτλος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στη σύσκεψη στο Προεδρικό όπου συζητήθηκαν κίνητρα για ενθάρρυνση των εμβολιασμών, ειδικά ανάμεσα στους νέους.

Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται σε διευκρινίσεις από το Γραφείο της Επιτρόπου προσωπικών δεδομένων για το safepass και τους ελέγχους. Επίσης προβάλλει τον αγώνα πατέρα να αποδείξει ότι η κόρη του δολοφονήθηκε και τα κενά στον τομέα της δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Την παρέμβαση Μπάιντεν να σταματήσει τα «σχέδια» του Ερντογάν στην Κύπρο, ζητούν οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: