Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Η έξαρση κρουσμάτων και το Βαρώσι στα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωναϊού και τα νέα μέτρα με επίκεντρο την προώθηση των εμβολιασμών, καθώς και οι προσπάθειες για αποτροπή νέων τετελεσμένων στο Βαρώσι είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Πέμπτης.

Άλλα πρωτοσέλιδα θέματα αναφέρονται στην σημερινή επέτειο του πραξικοπήματος, στις πυρκαγιές που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά η Πυροσβεστική και στο πόρισμα για το σφαγείο Cypra.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ασφυκτικό πρέσινγκ στους ανεμβολίαστους» γράφει ότι η Κυβέρνηση δυσκολεύει τη ζωή των ανεμβολίαστων με στόχο να τους αναγκάσει να εμβολιαστούν με εμπόδια στην εργασία, τη διακίνησή τους και τα οικονομικά τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πλησιάζουν τα δύσκολα για την Αμμόχωστο. Αλλού γράφει ότι 21 πυρκαγιές σε 15 μέρες αντιμετώπισε η Πυροσβεστική.

Ο «Πολίτης», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Υποχρεωτικό το safepass ακόμα και στο περίπτερο», γράφει ότι όλο και πιο κοντά βρίσκεται η Κυβέρνηση σε λήψη πρόσθετων μέτρων αφού χθες φθάσαμε τα 1.120 κρούσματα. Αλλού αναφέρεται στο χθεσινό Εθνικό Συμβούλιο για την Αμμόχωστου, γράφοντας ότι «βάλαμε όλα τα αβγά μας στο καλάθι του Μπάιντεν». Σε άλλο θέμα γράφει ότι βολικά λάθη ανέστειλαν τρεις ποινικές διώξεις κατά του Mr. Cypra.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μέτρα στις εστίες μετάδοσης» γράφει ότι ο επιστήμονες ζητούν στοχευμένους περιορισμούς στους χώρους διασποράς του ιού. Αλλού αναφέρεται στη σημερινή επέτειο του πραξικοπήματος, γράφοντας ότι ο «συντονισμός» τους ήταν εγκληματικά άψογος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε λεηλασία δασών μετά από τις πυρκαγιές και γράφει ότι στη Σολιά κλάπηκε το 70% της ξυλείας μετά από την καταστροφή.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ηχούν οι σειρήνες για Βαρώσι και για ολόκληρη την Κύπρο», γράφει ότι αν χαθούν τα Βαρώσια θα χαθεί οτιδήποτε έχει σχέση με το εδαφικό και τη λύση του Κυπριακού. Αλλού αναφέρεται στη σημερινή επέτειο του πραξικοπήματος, γράφοντας «δεν ξεχνούμε…47 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ καταγγέλλει ότι προωθούν εκποιήσεις αντί αναδιαρθρώσεις δανείων.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «ΟΗΕ και ΕΕ πρέπει να δράσουν για τα Βαρώσια», γράφει ότι ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι οι προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για να εμποδίσουν τα τετελεσμένα στα Βαρώσια είναι πολύ δύσκολες. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος παραμένει στην πορτοκαλί κατηγορία για τους επισκέπτες από τη Βρετανία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Επιστημονική Επιτροπή μελετά νέα μέτρα μετά την αύξηση στα κρούσματα.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

«Iπτάμενοι δίσκοι» και «παράξενα πλάσματα» στην Ελλάδα του ΄50: Το ελληνικό… Roswell μέσα από τον Τύπο της εποχής [δημοσιεύματα]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: