Αριθμοί που σοκάρουν: 530.179 οι νεκροί στη Βραζιλία, κοντά στα 19 εκ. τα κρούσματα από τον κορωναϊό

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον του προέδρου της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, στο Ρίο Ιανέϊρο, για την αργοπορία στην εξασφάλιση εμβολίων. EPA, Andre Coelho




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ενημέρωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 1.639 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν ακόμη 53.725 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ξεπέρασε έτσι άλλο ένα τραγικό ορόσημο, αυτό των 530.000 νεκρών (οι θάνατοι είναι 530.179 επακριβώς), ενώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού πλησιάζουν το όριο των 19 εκατομμυρίων.

Η Βραζιλία των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 3.819 κρούσματα του SARS-CoV-2, ρεκόρ για 3η συνεχόμενη ημέρα, ενώ υπέκυψαν άλλοι 26 ασθενείς με την COVID-19, επίσης τραγικό ρεκόρ.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 1.431 νεκρούς επί συνόλου 218.396 μολύνσεων.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, ενημέρωσε πως στα κουβανικά νοσοκομεία έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται 21.091 ασθενείς με την COVID-19, επίσης ρεκόρ στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Από τα κρούσματα που διαγνώστηκαν, 3.775 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, διευκρίνισε, και σε αυτή την περίπτωση ο υψηλότερος αριθμός μέχρι τώρα.

Η δυτική επαρχία Ματάνσας (1.327 κρούσματα σε 24 ώρες) παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης να έχει φθάσει τις 1.474,8 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών καταγράφεται ενώ οι αρχές συνεχίζουν την εκστρατεία ανοσοποίησης με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Έχουν λάβει μια δόση πάνω από 2,96 εκατ. πολίτες. Έχουν χορηγηθεί 6,83 εκατ. δόσεις. Σκοπός είναι να ανοσοποιηθεί πρακτικά όλος ο πληθυσμός (11,3 εκατ.) μέσα στη χρονιά.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Σαν Πάουλου, Brazil – Αβάνα, Cuba

Τραγωδία στην Σουηδία: Συνετρίβη αεροσκάφος για ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, με εννέα επιβαίνοντες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: