Συνάντηση της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής με Έλληνα Πρέσβη Χάρη Λαλάκο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Λευκωσία κ. Θεοχάρη Λαλάκο. ΚΥΠΕ




Συνάντηση με τον πρέσβη της Ελλάδος στη Λευκωσία, Θεοχάρη Λαλάκο, είχε σήμερα στη Βουλή η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

Ο κ. Λαλάκος συνεχάρη την κ. Δημητρίου για την εκλογή της στην Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν, εκατέρωθεν, οι αδελφικές σχέσεις Κύπρου-Ελλάδος και συζητήθηκαν τρόποι συνέχισης και περαιτέρω διεύρυνσης της άριστης συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων σε όλα τα επίπεδα.

Αναφερόμενη στις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά το Kυπριακό πρόβλημα, η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ανησυχία για τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις σε βάρος Κύπρου και Ελλάδας, υπογραμμίζοντας την άμεση σύνδεση της στάσης της Τουρκίας με την πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κ. Δημητρίου τόνισε ότι οι διχοτομικές μεθοδεύσεις της τουρκικής πλευράς δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν αποδεκτές από την ελληνοκυπριακή πλευρά και υπογράμμισε τη σημασία της συνεπούς προσήλωσης και της πρόταξης της νομιμότητας και των αρχών που πρέπει να διέπουν την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Πρόδρομος Προδρόμου: Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: