Που θα λειτουργήσουν σήμερα στην Κύπρο τα σημεία δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου

File photo: Μονάδα δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test. ΚΥΠΕ




Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη το δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου για κορωναϊό με rapid test αντιγόνου των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα διενεργείται το πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού.

Στην πόλη και επαρχία Λάρνακας θα λειτουργήσουν εννέα σημεία δειγματοληψίας και έξι στην επαρχία Αμμοχώστου.

Σημεία δειγματοληψίας θα λειτουργούν στη Λάρνακα από τις 07.30 μέχρι τις 19.30 στην εκκλησία Αγίου Νικολάου στη Δροσιά, στο Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Συνοικισμού Μακαρίου, Περιοχή Καμάρες, Λάρνακα (Οδός Αγίου Βασιλείου 5) και στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού.

Από τις 08.30 μέχρι τις 18.00 θα υπάρχουν σημεία δειγματοληψίας στο Κίτιο Αθλητικό Κέντρο, στα Κατηχητικά Σχολεία Αραδίππου (Λεωφόρος 1ης Απριλίου 11) και στο οίκημα του παλαιού παντοπωλείου Ξυλοτύμπου, ενώ από τις 09.00 μέχρι τις 17.30 θα λειτουργείο στο ΚΕΠΟ Λευκάρων.

Σημείο δειγματοληψίας θα λειτουργεί επίσης από τις 13.30 μέχρι τις 19.30 στο Λύκειο Λειβαδιών.

Στην επαρχία Αμμοχώστου σημεία δειγματοληψίας θα λειτουργούν από τις 07.30 μέχρι τις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού Παραλιμνίου, στo Σωματείο «Ονήσιλος» στη Σωτήρα και στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας.

Από τις 08.30 μέχρι τις 18.00 θα υπάρχουν σημεία δειγματοληψίας στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, στο χώρο στάθμευσης του φούρνου «Ζορμπάς» (παρά τον κυκλικό κόμβο Κάππαρη) στο Παραλίμνι και στο Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων «Πάνου Ιωάννου» στο Φρέναρος.

Συνολικά 20 δειγματοληπτικά σημεία  στη Λεμεσό

Στα 20 ανέρχονται σήμερα, Πέμπτη, τα δειγματοληπτικά σημεία στην πόλη και επαρχία Λεμεσού.

Από τις 7.30 π.μ. μέχρι τις 7.30 μ.μ, θα λειτουργήσουν δειγματοληπτικά σημεία, στην πλατεία «Γρηγόρη Αυξεντίου» (Διοικητήριο), στο χώρο στάθμευσης αρτοποιείου «Sigma» στον Κάψαλο, στο εμπορικό κέντρο πρώην «Ορφανίδης» στα Κ. Πολεμίδια, στην πλατεία Δημαρχείου Ύψωνα, στο ξενοδοχείο Atlantica Oasis, στο δημοτικό χώρο στάθμευσης Γερμασόγειας (πρώην ταβέρνα «Σκάρος») και στο κοινοτικό στάδιο Ερήμης.

Μεταξύ των ωρών 8.00 π.μ. με 5.30 μ.μ. δειγματοληψίες θα γίνονται στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Αθανασίου (χώρος στάθμευσης φαρμακοβιομηχανίας Medochemie), ενώ δειγματοληπτικό σημείο θα λειτουργεί από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 7.30 μ.μ. στο My Mall Limassol.

Εξάλλου, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 6.00 μ.μ., δειγματοληπτικά σημεία θα λειτουργούν στο κτίριο ΤΕΠΑΚ «Ανδρέας Θεμιστοκλέους», στην πλατεία «Μάριος Τόκας» στη Μέσα Γειτονιά, στο Τσίρειο Γυμνάσιο, στο Γυμνάσιο Πολεμιδιών, στο Γυμνάσιο Λινόπετρας, στο Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου, στο Πολυδύναμο Κέντρο Πύργου, στην αίθουσα πρώην ΣΠΕ Πάχνας, στην πλατεία Κοινοτικού Συμβουλίου Πελενδρίου και στο Λύκειο Κολοσσίου.

Δειγματοληπτικό σημείο θα λειτουργήσει σήμερα στο Πολιτικό Κέντρο Πάνω Πλατρών, από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ.

Σε 7 σημεία οι δειγματοληψίες στην επαρχία Πάφου

Συνεχίζονται σε 7 σημεία παγκύπρια, την Πέμπτη, τα προγράμματα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για την Πέμπτη, 3 Ιουνίου, οι μονάδες δειγματοληψίας θα βρίσκονται στην Πρώην Οικία Επάρχου, Πάφος (Οδός Γρίβα Διγενή) 7.30 π.μ.-7.30 μ.μ., στο Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης», Πάφος (Δυτική Κερκίδα, Πύλη Α1, πρώην Παφιακό Στάδιο) 7.30 π.μ.-7 μ.μ. και στο King’s Avenue Mall, Πάφος (κεντρική είσοδος) 8 π.μ.-7.30 μ.μ.

Επίσης στο Πάρκο Γλυπτικής Γεροσκήπου 7.30 π.μ.-7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Νέα Εκκλησία Χριστού Γεννήσεως, Τάλα 8.30 π.μ.-6 μ.μ. και στην Βιομηχανική Περιοχή Μεσόγης (Αρχή Αδειών) 8 π.μ.-4.30 μ.μ.

Διευκρινίζεται ότι οι πολίτες οφείλουν απαραίτητα να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ. ταυτότητα, άδεια οδήγησης, διαβατήριο, κτλ), για σκοπούς ταυτοποίησης.

Στο μεταξύ 3 κρούσματα εντοπίστηκαν χτες από 2.388 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Ακόμη στην Πάφο έγιναν χτες 3.735 rapid test με 1 θετικό αποτέλεσμα. Επίσης διεκπεραιώθηκαν 7 εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας.

Στο μεταξύ δεν νοσηλεύει πλέον περιστατικά COVID-19 το ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπο Χαριλάου.

Εξάλλου το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με πληροφόρηση που έλαβε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), σε εξειδικευμένες εξετάσεις που έγιναν σε 170 θετικά στον ιό δείγματα, ανιχνεύθηκαν μεταλλάξεις. Τα δείγματα που εξετάστηκαν αφορούν θετικά περιστατικά που εντοπίστηκαν από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 21 Μαΐου, ενώ όπως αναφέρεται στην επαρχία Πάφου εντοπίστηκαν 8 άτομα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ένας θάνατος από κορωναϊό την Τετάρτη στην Κύπρο: 58 νέα κρούσματα, 57 νοσηλευόμενοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: