«Περάσαμε γιατί το αξίζαμε», δήλωσε ο Μαντσίνι: Οι «Ατζούρι» σημείωσαν και νέο ρεκόρ μετά τη νίκη επί της Αυστρίας

Ο προπονητής της Ιταλίας Roberto Mancini στη διάρκεια της παράτασης στον αγώνα με την Αυστρία. EPA, Justin Tallis / POOL




Αν και χρειάστηκε την παράταση στη φάση των «16» του Euro 2020, απέναντι στην Αυστρία, η Ιταλία ήταν ασυγκράτητη μετά το 90λεπτο, αρπάζοντας την πρόκριση με 2-1.

Μαζί με το «εισιτήριο» για την οκτάδα, πάντως, οι «Ατζούρι» σημείωσαν και νέο ρεκόρ, καθώς διεύρυναν στους 31 αγώνες το αήττητο σερί τους. Ωστόσο, είδαν την εστία τους να παραβιάζεται και να δέχονται γκολ, μετά από 11 διαδοχικές αναμετρήσεις.

Η τελευταία ήττα της Ιταλίας σημειώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2018, στη φάση των ομίλων του UEFA Nations League, απέναντι στην Πορτογαλία.

Οι τέσσερις φορές Παγκόσμιοι Πρωταθλητές «έσπασαν» το προηγούμενο εθνικό ρεκόρ, το οποίο είχε επιτευχθεί τη δεκαετία του 1930 (1935-1939), όταν είχαν μείνει αήττητοι για 30 αγώνες.

Με αφορμή το ρεκόρ της Εθνικής Ιταλίας, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) παρουσιάζει τα μεγαλύτερα αήττητα σερί των Εθνικών Ομάδων:

ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΗΤΤΗΤΑ ΣΕΡΙ
ΟΜΑΔΑ         ΑΓΩΝΕΣ        ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Βραζιλία       35          1993-1996
Ισπανία        35          2007-2009
Αργεντινή      31          1991-1993
Ιταλία         31          2018 έως σήμερα
Γαλλία         30          1994-1996
Αλγερία        27          2018 έως σήμερα
Δ. Γερμανία    23          1978-1981

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): «Περάσαμε γιατί το αξίζαμε, ακόμη κι αν δεχθήκαμε ένα γκολ σε κόρνερ. Έπρεπε να σκοράρουμε δύο γκολ νωρίτερα και όχι στην παράταση. Κουραστήκαμε, όμως νικήσαμε. Οι παίκτες που ήρθαν απ’ τον πάγκο είχαν την κατάλληλη νοοτροπία για να αλλάξουν το παιχνίδι. Αυτοί που πέρασαν ήταν εκπληκτικοί, όπως και αυτοί που πέρασαν εκτός. Ήξερα ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, πιθανώς πιο δύσκολο απ’ τα προημιτελικά. Δεν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε Βέλγιο και Πορτογαλία για τα προημιτελικά, είναι δύσκολες και οι δύο ομάδες».

ΑΥΣΤΡΙΑ (Φράνκο Φόντα): «Η Αυστρία είναι υπερήφανη γι` αυτή την ομάδα. Είδατε πάνω από 120 λεπτά ότι ήταν μια πολύ ώριμη παράσταση. Είδατε ότι η ομάδα ήταν πεινασμένη και είχε καλό πνεύμα και καλό σχέδιο. Από τον Σεπτέμβριο, πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, επειδή θέλουμε να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ».

Νίκησε την Αυστρία στην παράταση: Πρόκριση με ρεκόρ για την Ιταλία, οι λύσεις ήρθαν από τον πάγκο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: