Πάνω από 29 δισ. οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο: 2,5 δισ. άντλησε η Ελλάδα

FILE PHOTO: Νομίσματα ευρώ ANA – MPA




Το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ άντλησε η Ελλάδα από την επανέκδοση του 10ετους ομολόγου.

Στην τέταρτη για φέτος έξοδος στις αγορές η ανταπόκριση ήταν και πάλι θερμή.

Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 29 δισ. ευρώ και το επιτόκιο υποχώρησε κοντά στο 0,9%.

Το κουπόνι της έκδοσης όταν άνοιξε το βιβλίο προσφορών τιμολογήθηκε στις 90 μονάδες βάσης επί των midswaps. Τελικά έκλεισε στις 82 μονάδες βάσης, δηλαδή στο 0,91%. Την έκδοση έχουν αναλάβει οι BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan και Nomura.

  • Ο ΟΔΔΗΧ θέλησε να αξιοποιήσει τις άκρως ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά, που οφείλονται στην ισχυρή στήριξη της ΕΚΤ. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου στην αγορά σήμερα κινείται κοντά στο 0,821% και το spread έναντι των γερμανικών έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη έκδοση 10ετους ομολόγου φέτος είχαμε αντλήσει το ποσό των 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 0,807%, ενώ ακολούθησε ο δανεισμός επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ με έκδοση 30ετους ομολόγο και επιτόκιο 1,956%. Στις αρχές Μαΐου είχαμε την τρίτη έξοδο στις αγορές με έκδοση 5ετους ομολόγου, από την οποία αντλήσαμε 2,5 δισ. ευρώ με το επιτόκιο στο 0,2%, τα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Το ελληνικό δημόσιο είχε καταφέρει, επίσης, να αντλήσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ, μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων με τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/kathimerini.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Επισήμως νόμιμο το bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ: Επίσημη έγκριση από το Κογκρέσο της χώρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: