Ο Στόλτενμπεργκ καλύπτει την Τουρκία: Ξεκάθαρο και ισχυρό το ανακοινωθέν από όλους τους Συμμάχους για Λευκορωσία, λέει…

FILE PHOTO: Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg στη συνέντευξη Τύπου, στις Βρυξέλλες. EPA, JOHANNA GERON, POOL




Για ξεκάθαρο και ισχυρό ανακοινωθέν από όλους τους Συμμάχους την περασμένη εβδομάδα για το θέμα της Λευκορωσίας, έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, απορρίπτοντας πληροφορίες περί τουρκικής παρέμβασης υπέρ της Λευκορωσίας για ήπιο ανακοινωθέν.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Λευκορωσίας περί τουρκικής στήριξης για υποτιθέμενη ήπια αντίδραση του ΝΑΤΟ, ο Γένς Στόλτεμπεργκ δήλωσε ότι:

“Η βορειατλαντική συμμαχία την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε ένα ισχυρό ανακοινωθέν, καταδικάζοντας έντονα την εξαναγκαστική προσγείωση του πολιτικού αεροσκάφους στη διαδρομή από μια πρωτεύουσα μέλους του ΝΑΤΟ, την Αθήνα, σε μια άλλη, το Βίλνιους”.

“Επίσης”, τόνισε, “ξεκάθαρα ζητήσαμε ανεξάρτητη έρευνα και οι Σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι ο δημοσιογράφος και η σύντροφός του που συνελήφθησαν κατά την προσγείωση του αεροπλάνου πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι. Επίσης, έχω δηλώσει πολλές φορές ότι καλούμε για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στη Λευκορωσία”.

“Οπότε είχαμε ένα ξεκάθαρο και ισχυρό ανακοινωθέν από όλους τους Συμμάχους την περασμένη εβδομάδα και καλωσορίζω ότι μέλη της Συμμαχίας εφαρμόζουν κυρώσεις και φυσικά τις κυρώσεις που υιοθέτησε η ΕΕ. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ενωτικό μήνυμα από το ΝΑΤΟ για το θέμα αυτό”, ισχυρίστηκε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Πληροφορίες μέσω του ΚΥΠΕ – Aθανάσιος Αθανασίου
Βέλγιο/Βρυξέλλες

Mεγιστοποίηση συνεργασίας με την Αίγυπτο και με χώρες του Κόλπου ονειρεύεται πάλι ο Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: