Ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου δράστης του φονικού μέσα στις φυλακές Χανίων

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση της ΕΡΤ




Ο Γεωργιανός δολοφόνος του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου που το 2008 καταδικάστηκε σε ισόβια για το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο είναι -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές – ο δράστης της συμπλοκής με έναν κρατούμενο νεκρό η οποία σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων.

Για άγνωστους λόγους οι δύο κατάδικοι ενεπλάκησαν με τον 43χρονο να βγάζει επάνω στον καβγά ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και να το καρφώνει στον 49χρονο ομοεθνή του που ήταν στη φυλακή για κλοπές.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής για το φονικό περιστατικό «ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η τοπική Αστυνομική Αρχή που διενεργεί σχετική προανάκριση ενώ το περιστατικό αξιολογείται και από πειθαρχικής πλευράς».

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής

Απογευματινές ώρες χθες, Σαββάτο 26 Ιουνίου 2021, στο Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ δύο αλλοδαπών κρατουμένων, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ενός. Ο παθών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η τοπική Αστυνομική Αρχή που διενεργεί σχετική προανάκριση ενώ το περιστατικό αξιολογείται και από πειθαρχικής πλευράς.

Υπενθυμίζεται πως και το 2019 είχε σημειωθεί στην ίδια φυλακή φονική επίθεση κρατουμένων διαφόρων εθνικοτήτων σε βάρος Πακιστανών συγκρατουμένων τους, με έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες.

Το θύμα, ένας κρατούμενος από το Πακιστάν είχε δεχτεί χτύπημα με αυτοσχέδιο μαχαίρι στον μηρό και είχε καταλήξει από την ακατάσχετη αιμορραγία. Για την υπόθεση της σχεδιασμένης αυτής επίθεσης είχαν κατηγορηθεί συνολικά 9 συγκρατούμενοι του θύματος.

Με πληροφορίες από Εθνος, ΕΡΤ, CretaLive

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βραυρώνα Αττικής: Εναέρια μέσα στη μάχη της κατάσβεσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: