Μεγάλη φωτιά στο κεντρικό Λονδίνο: Εκκενώθηκε το μετρό – Ακούστηκαν πολλές εκρήξεις [video]

File Photo Στιγμιότυπο από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Λονδίνο Screenshot via video twitter London Fire Brigade @LondonFire




Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό Elephant and Castle, στο νότιο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να υψωθούν φλόγες και σύννεφα μαύρου καπνού στον ουρανό, πάνω από τη βρετανική πρωτεύουσα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου ανέφερε πως 10 πυροσβεστικά οχήματα και 70 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή της πυρκαγιάς, εξαιτίας της οποίας δρομολόγια τρένων χρειάστηκε να αλλάξουν πορεία.

Μάρτυρες που βρίσκονται στο σημείο μάλιστα αναφέρουν πως σημειώθηκαν και εκρήξεις, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τον μαύρο καπνό που έχει προκύψει, αλλά και το ξέσπασμα της φωτιάς. Η Πυροσβεστική ανέφερε πως έχει δεχτεί περίπου 50 κλήσεις σχετικά με την πυρκαγιά, που ξεκίνησε σε συνεργείο αυτοκινήτων δίπλα στο μετρό.

 

Οι Αρχές απομάκρυναν τους πολίτες επειγόντως από τον σταθμό αφού ξέσπασε η φωτιά και καλούν τον κόσμο να μην πλησιάζει στην περιοχή. Για την ώρα, δεν είναι γνωστή η ακριβής αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς, ούτε έχει γνωστοποιηθεί το αν υπήρξαν τραυματισμοί.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο Sky News, τρεις εμπορικές μονάδες έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, όπως και 4 αυτοκίνητα κι ένας τηλεφωνικός θάλαμος.

 

Μάρτυρες στο Twitter αναφέρουν ότι η πυρκαγιά έχει ξεκινήσει σε κατάστημα επισκευής αυτοκινήτων που βρίσκεται κοντά στον σταθμό.

Σε ανακοίνωση της υπηρεσίας σιδηροδρόμων (Network Rail) αναφέρεται πως υπάρχουν προβλήματα με καθυστερήσεις ή ακυρώσεις στα δρομολόγια εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου είπε ότι τέσσερα αυτοκίνητα έπιασαν φωτιά σε γκαράζ κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Η αστυνομία ανέφερε πως για την ώρα το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως σχετιζόμενο με τρομοκρατία.

Δραματικές εικόνες δείχνουν έναν αστυνομικό να διασώζει δύο παιδιά από τη φωτιά αφού ξέσπασε στον σταθμό, κρατώντας τα στα χέρια του και απομακρύνοντάς τα από το σημείο.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Το Χονγκ Κονγκ απαγορεύει τις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία για να περιορίσει το στέλεχος Δέλτα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: