Κίνα: Στο ένα δισεκατομμύριο δόσεις ενισχύει το Ινστιτούτο της Γιουχάν την ετήσια παραγωγή εμβολίου κατά της COVID-19

Μια ομάδα γυναικών περιμένει έξω από κέντρο εμβολιασμού για να λάβει το σκεύασμα της Sinovac Biotech κατά της COVID-19, στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας. EPA, JEROME FAVRE, μέσω ΚΥΠΕ
Το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Γιουχάν, που συνεργάζεται με τον Κινεζικό Εθνικό Φαρμακευτικό Όμιλο (Sinopharm), ανακοίνωσε ότι η έναρξη της λειτουργίας μιας νέας εργοστασιακής μονάδας θα αυξήσει την ετήσια παραγωγή του εμβολίου της κατά της COVID-19, τουλάχιστον στο 1 δισεκατομμύριο δόσεις.

Το αναφερόμενο ινστιτούτο έκανε την ανακοίνωση χθες, Δευτέρα, αργά το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, δεν ανακοίνωσε πότε θα λειτουργήσει τη μονάδα στην πλήρη παραγωγική ικανότητά της.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί μία θετική εξέλιξη για την επίτευξη του ετήσιου στόχου της Sinopharm, αναφορικά με την παραγωγή 3 δισεκατομμυρίων δόσεων των εμβολίων της κατά της COVID-19.

Tο Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου, που επίσης συνεργάζεται με την Sinopharm, το εμβόλιο του οποίου έλαβε έγκριση έκτακτης χρήσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), έχει μία μονάδα παραγωγής με ετήσια ικανότητα παραγωγής ενός δισεκατομμυρίου δόσεων και επίσης κατασκευάζει μία νέα εργοστασιακή μονάδα.

Η Κίνα έχει εγκρίνει τέσσερα εμβόλια κατά της COVID-19 από εσωτερικούς παρασκευαστές (Sinopharm, Sinovac Biotech Ltd, CanSino Biologics Inc) για γενική δημόσια χρήση και τρία άλλα εμβόλια για έκτακτη χρήση.

Η Sinovac, η οποία έχει δυνατότητα παραγωγής εμβολίου κατά της COVID-19 δύο δισεκατομμυρίων δόσεων ετησίως, ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι το τέλος Μαΐου είχε προμηθεύσει περισσότερες από 600 εκατομμύρια δόσεις τόσο στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, Κίνα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Αστοχίες κατά την πανδημία επισημαίνουν τα κράτη – μέλη: Πρέπει να ενισχυθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: