Και από τα σούπερ μάρκετ τα self test σε Αττική και Αχαΐα, ανακοίνωσε ο Κοντοζαμάνης

File photo: Η διάθεση self test σε Αττική και Αχαϊα και από σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο. ΑΠΕ-ΜΠΕ , ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κονοτζομάνης, η διάθεση των self test για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, λόγω του ότι δύο φαρμακευτικοί σύλλογοι  (Αρχαίας και Αττικής) δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τη διανομή,  θα συνεχίσουν  όσα φαρμακεία το επιθυμούν, ενώ στις δύο αυτές περιοχές θα μπορούν δίδονται self test και από τα σούπερ μάρκετ.

  • Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες, 16 Ιουνίου, 10.349 φαρμακεία έχουν διαθέσει 29.936.721 self test σε πολίτες ενώ 102 φαρμακαποθήκες έχουν διεκπεραιώσει ​236.878 αποστολές τεστ. Ειδικότερα, χθες 8.897 φαρμακεία διέθεσαν 431.445 Self-Test σε πολίτες.

Τον μήνα Μάιο το 38% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αφορούσαν επιβεβαιωμένους ελέγχους από self test ενώ για τον μήνα Ιούνιο μέχρι σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 57%. Από τις 12 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία εφαρμόστηκε το μέτρο των σελφ τεστ μέχρι σήμερα, 33.984 θετικά κρούσματα καταγράφηκαν κατόπιν επανελέγχων από σελφ τεστ.

«Η δράση αυτή είχε επιτυχία και γι’ αυτό θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες για Δημόσιο, εργαζόμενους στην εστίαση και τους νέους, με εξαίρεση τα άτομα που είναι εμβολιασμένα. Χθες συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών και τους ζητήσαμε να συνεχιστεί η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία το επόμενο δίμηνο προς τους συμπολίτες μας που προαναφέραμε».

Στην συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως αναμένεται η απάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πως ελπίζει να απαντήσουν θετικά, ενώ άσκησε κριτική σε δύο Συλλόγους Φαρμακοποιών που εξέδωσαν σήμερα ανακοινώσεις λέγοντας πως δεν θα συνεχίσουν την διάθεση των self tests, με τον υφυπουργό να μιλά για «ανόητες δικαιολογίες»…

Και είπε: «Για την περιοχή της Αχαΐας, όπου ο τοπικός Φαρμακευτικός σύλλογος αποφάσισε την αναστολή της διάθεσης των self tests, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να γίνει η διάθεση μέσω των σούπερ μάρκετ».

Μάλιστα είπε πως παρόμοιο σχέδιο έχει εκπονηθεί και για την Αττική αν δεν συμφωνήσουν οι φαρμακοποιοί να συνεχίσουν την διάθεση των self tests.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Αισιοδοξία από Υπ.Υγείας για πορεία πανδημίας: Υποχωρούν δραματικά εισαγωγές, θάνατοι, νοσήσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: