Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες

O γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απευθύνεται στους εκπροσώπους του Τύπου κατά την άφιξή του στην πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. EPA/JOHN THYS / POOL




Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών  Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 25 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί (ώρα Κύπρου), στις Βρυξέλλες.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε χθες στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε παρέμβαση του κατά τη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και την άτυπη διάσκεψη που έλαβε χώρα στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου, και υπογράμμισε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, αναφέρθηκε ακόμη “στις προτάσεις που έχει υποβάλει για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με στόχο την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου που θα οδηγήσει σε μια διαρκή λύση του προβλήματος, νοουμένου ότι και η άλλη πλευρά επιδείξει καλή θέληση”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε “τη συνεχιζόμενη προκλητική στάση της Τουρκίας τόσο στη θάλασσα όσο και επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, με έμφαση στις παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου”.

Εξέφρασε, τέλος, τις ευχαριστίες του προς το ΕΛΚ “για τις θέσεις αρχών που τηρεί στο Κυπριακό, ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή των μελών του προς την κατεύθυνση της άσκησης επιρροής στην Τουρκία για συμμόρφωση της με το διεθνές δίκαιο”.

Όπως ανακοινώθηκε, ανάμεσα σε άλλα, τη Σύνοδο του ΕΛΚ απασχόλησαν το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, το Μεταναστευτικό και οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία και τη Ρωσία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, είχε χθες ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιος για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του διεθνούς οργανισμού, Ζαν-Πιέρ Λακρουά, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στον λογαριασμό των ΗΕ στην Κύπρο στο Twitter, ο κ. Λακρουά θα επισκεφθεί επίσης ειρηνευτές στη νεκρή ζώνη, επίσημους και από τις δυο πλευρές και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Αναστασιάδης σε Γκουτέρες: Απαράδεκτη η επιχειρηματολογία Τουρκίας για το Κυπριακό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: