“Ελέγχεται” η πυρκαγιά στην Πάρο: Υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες εστίες, λέει η Πυροσβεστική (video)

FILE PHOTO: Ομάδες της Πυροσβεστικής δρουν για την κατάσβεση πυρκαγιάς. Φωτογραφία via ΑΠΕ-ΜΠΕ




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες το μεσημέρι, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόστος της Πάρου, ενώ υπάρχουν ακόμη μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται δραστικά.

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 56 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνδράμει 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται, ότι με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κουλουκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη στο νησί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα όσον αφορά την πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόστος της Πάρου, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι και εκτείνεται σε ένα μεγάλο μέτωπο.

Η φωτιά, που έχει ακόμη αρκετές διάσπαρτες εστίες, πλησίασε κοντά σε οικίες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, έως τώρα τουλάχιστον, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Οσον αφορά τους ανέμους είναι μέτριας έντασης.

Στην περιοχή επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, τα οποία αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε.

Αργά το βράδυ έφτασαν στο νησία ακόμη 9 πυροσβεστικά οχήματα από τον Πειραιά με 24 πυροσβέστες.

Η φωτιά είναι οριοθετημένη αλλά οι άνεμοι στο νησί προβληματίζουν τους επιτελείς της Πολιτικής Προστασίας καθώς ενισχύουν τις πιθανότητες αναζωπυρώσεων

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κουλουκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο νησί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Κώστος της Πάρου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Έφτασε κοντά σε σπίτια αλλά όπως ανέφεραν τοπικοί παράγοντες δεν τα απείλησε.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, λίγο μετά τις 19:00, η εικόνα της φωτιάς βελτιώθηκε, με διάσπαρτες εστίες χωρίς ενιαίο μέτωπο. Στην περιοχή Χοιρόλακκα η πυρκαγιά, περιορίστηκε καθώς το ελικόπτερο Erickson συνέβαλε σημαντικά σε αυτό .

Από νωρίς στον Θάλαμο Επιχειρήσεων βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συντόνισε την επιχείρηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Video από το Πρώτο Θέμα

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε γεωργική έκταση στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, εκεί όπου βρίσκονται πρόχειρες κατασκευές στις οποίες διαμένουν οικονομικοί μετανάστες.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η γεωργική έκταση στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά, βρίσκεται στα όρια του οικιστικού τμήματος της Νέας Μανωλάδας, ενώ από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Πετζετέλ».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια της περιοχής.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αμφιλοχία

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, στην Αμφιλοχία.

Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Τη Δευτέρα η προσωρινή απόφαση για την επιμέλεια της κόρης της Καρολάιν Κράουτς

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: