Η ιαπωνική κυβέρνηση υποβάθμισε την… ανησυχία του Αυτοκράτορα για την πανδημία: Ήταν γνώμη του εκπροσώπου του

File Photo Το αυτοκρατορικό ζεύγος της Ιαπωνίας EPA/FRANCK ROBICHON μέσω ΚΥΠΕ




Η ιαπωνική κυβέρνηση υποβάθμισε σήμερα (25/6) τους ισχυρισμούς ότι ο αυτοκράτορας της χώρας, Ναρουχίτο, «ανησυχεί για την εξάπλωση της Covid-19 κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου)», λέγοντας ότι τα σχόλια ήταν μόνο η γνώμη ενός εκπροσώπου του αυτοκρατορικού οίκου.

Ο Γιασουχίκο Νισιμούρα, επικεφαλής της Αυτοκρατορικής Υπηρεσίας που διαχειρίζεται τις υποθέσεις του μονάρχη και της οικογένειάς του, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη (24/6) ότι ο αυτοκράτορας «ανησυχούσε πολύ για την τρέχουσα κατάσταση των μολύνσεων Covid-19», ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Ο Νισιμούρα, είπε ότι πιστεύει πως ο αυτοκράτορας «ανησυχεί ότι καθώς οι φωνές αυξάνονται στο κοινό για να εκφράσουν την ανησυχία τους, η διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των λοιμώξεων».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δεν έχει ακούσει αυτά τα λόγια απευθείας από την Αυτού Μεγαλειότητα», αλλά πιστεύει ότι «το ένιωσε», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο.

Αν και ο αυτοκράτορας δεν κατέχει καμία πολιτική δύναμη, θεωρείται σημαντική συμβολική προσωπικότητα στην Ιαπωνία.

Ωστόσο, αυτές οι παρατηρήσεις, υποτιμήθηκαν σαφώς από την ιαπωνική κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό, Γιοσιχίντε Σούγκα, να λέει στους δημοσιογράφους ότι ο κ. Νισιμούρα «μίλησε με την προσωπική ιδιότητα του».

Σε ανάλογο ύφος κινήθηκαν, τόσο η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων, Ταμάγιο Μαρουκάουα, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κατσουνόμπου Κάτο: «Ο κ.Νισιμούρα κλήθηκε να σχολιάσει τα συναισθήματά του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μίλησε για τα συναισθήματά του. Κατανοώ ότι είπε πως ένιωσε έτσι, κατά την διάρκεια των καθημερινών συνομιλιών του με την Αυτού Μεγαλειότητα. Πρέπει να σημειωθεί ότι μιλούσε με τις δικές του σκέψεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες οι αρνητές των Ολυμπιακών Αγώνων: Βρισκόμαστε σε κίνδυνο, υποστηρίζουν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: