Η G7 συμφώνησε στην ανάγκη για κοινή προσέγγιση της Κίνας που κάνει εξαγωγές σε αθέμιτα χαμηλές τιμές

Οι αξιωματούχοι μετά την οικογενειακή φωτογραφία κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7 στο Carbis Bay της Βρετανίας. EPA, NEIL HALL




Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν στην ανάγκη για κοινή προσέγγιση της Κίνας που πωλεί εξαγωγές σε αθέμιτα χαμηλές τιμές και για τις καταχρήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτό δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε ζητώντας να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι οι ηγέτες των Επτά μεγαλύτερων προηγμένων οικονομιών του κόσμου συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη συντονισμού σχετικά με την ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να διασφαλιστεί ότι οι δημοκρατίες αλληλοϋποστηρίζονται.

“Θα έλεγα ότι υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά τη βούληση για καταγγελία των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των παραβιάσεων των θεμελιωδών ελευθεριών που επικαλούνται τις κοινές αξίες μας”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

“Υπήρχε δέσμευση για ανάληψη δράσης ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτό που βλέπουμε”. Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η G7 προχώρησε πολύ σε σχέση με πριν από τρία χρόνια, όταν το τελικό ανακοινωθέν δεν είχε καμιά αναφορά για την Κίνα.

Σύμφωνα με τη νομική δομή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ο χαρακτηρισμός της Κίνας ως “οικονομία εκτός αγοράς” επιτρέπει στους εμπορικούς της εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό πλαίσιο για να καθορίσουν εάν οι εξαγωγές της Κίνας πωλούνται σε αθέμιτα χαμηλές τιμές, εάν αυτό ισχύει, να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί αντιντάμπινγκ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάρμπις Μπέι, Βρετανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Το εγκώμιο του Μπάιντεν έπλεξε πηγή της G7: Έφερε εντελώς διαφορετικό τόνο στη σύνοδο κορυφής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: