Η “άρρηκτη” στήριξη στο Ισραήλ θα συνεχιστεί όποια κι αν είναι η κυβέρνησή του δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

File photo Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε σήμερα από τη Μόσχα να επιτρέψει στους αμάχους να εγκαταλείψουν με ασφάλεια τις πόλεις της Ουκρανίας που πολιορκούνται από τον ρωσικό στρατό State Department photo by Ron Przysucha




Η “άρρηκτη” υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το ποια είναι η κυβέρνησή του, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αντιμετωπίζει την προοπτική του τέλους της 12ετούς θητείας του ως πρωθυπουργός, καθώς οι πολιτικοί του αντίπαλοι συμφώνησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση αποτελούμενη από κόμματα της αριστεράς, του κέντρου και της δεξιάς.

Έκτο και περισσότερους γύρους συνομιλιών για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα αναμένει η Ουάσινγκτον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν να έχουν έναν έκτο γύρο έμμεσων συνομιλιών για την αναβίωση της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και προβλέπουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα επεκταθούν σε περαιτέρω επόμενους γύρους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου, ο Πράις είπε ότι εμπόδια παραμένουν ακόμη και έπειτα από πέντε γύρους συνομιλιών.

Ο απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον συντονισμό των συνομιλιών Ενρίκε Μόρα δήλωσε χθες Τετάρτη ότι πιστεύει πως θα επιτευχθεί συμφωνία στον επόμενο γύρο συνομιλιών που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, άλλοι ανώτεροι διπλωμάτες δήλωσαν ότι “οι πιο δύσκολες αποφάσεις είναι μπροστά μας”.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Οι ΗΠΑ διαβεβαιώσαν τη Νορβηγία ότι δεν κατασκοπεύουν συμμάχους τους από το 2014

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: