Για την αναβάθμιση των υποδομών: Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής προσχωρά μετά την υποχώρηση του προέδρου Μπάιντεν

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής του Οχάιο, Rob Portman (Κ) έξω από το Καπιτώλιο. EPA, JIM LO SCALZO




Ένας Ρεπουμπλικάνος διαπραγματευτής με ηγετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας συμφωνίας για την αναβάθμιση των υποδομών, καλωσόρισε την υπαναχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από τη θέση της άσκησης βέτο, σε ένα διακομματικό νομοσχέδιο 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, εκτός και αν ψηφιστεί ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο δαπανών των Δημοκρατικών από το Κογκρέσο.

Ο γερουσιαστής Ρομπ Πόρτμαν δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του διαπραγματευτές «αιφνιδιάστηκαν» από τα σχόλια που έκανε την Πέμπτη ο πρόεδρος Μπάιντεν, μετά την ανακοίνωση από τον ίδιο και τους γερουσιαστές, ενός σπάνιου διακομματικού συμβιβασμού για ένα νομοθετικό μέτρο αποκατάστασης του οδικού δικτύου, των γεφυρών και των λιμανιών στις ΗΠΑ.

«Ήμουν πολύ χαρούμενος να δω ότι ο πρόεδρος ξεκαθάρισε τις δηλώσεις του, επειδή ήταν ασυμβίβαστες με οτιδήποτε μας είχαν πει σε όλη τη διαδρομή» δήλωσε ο Πόρτμαν σε μία συνέντευξη του στο ABC.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της διακομματικής συμφωνίας την Πέμπτη, ο Μπάιντεν εμφανίστηκε να έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευσή του, ότι το νομοσχέδιο για τις υποδομές θα πρέπει να προωθηθεί «παράλληλα» με ένα μεγαλύτερο νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά προτεραιοτήτων των Δημοκρατικών, τις οποίες ελπίζει ότι θα περάσει στο πλαίσιο εφαρμογής κομματικής πειθαρχίας.

Ο ίδιος είπε την Πέμπτη, σχετικά με το νομοσχέδιο των υποδομών ότι «αν αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που θα έρθει σε εμένα, δε θα το υπογράψω». Το σχόλιο αυτό, προκάλεσε την άσκηση εσωτερικής κομματικής πίεσης στους 11 Ρεπουμπλικάνους της ομάδας των 21 γερουσιαστών που προώθησαν το διακομματικό πακέτο, προκειμένου να εγκαταλείψουν τη συμφωνία.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος εξέδωσε μία ανακοίνωση χθες, με την οποία απέσυρε την απειλή του, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο, δεν ήταν στις προθέσεις του.

«Είμαστε χαρούμενοι να δούμε ότι αποσυνδέθηκαν από αυτό και τώρα μπορούμε να βαδίσουμε μπροστά» δήλωσε ο Πόρτμαν.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Υπάρχουν ή όχι εξωγήινοι; Ποια είναι η τελική απάντηση των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών;

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: