Εμπρηστικός μηχανισμός με γκαζάκια έξω από το σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

Φθορές έχει υποστεί γκαραζόπορτα πολυκατοικίας στο Νέο Ψυχικό , Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι στις 04:10 σήμερα εξωτερικά της πολυκατοικίας που μένει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, στο Νέο Ψυχικό.

Οι δράστες τοποθέτησαν τον μηχανισμό στην είσοδο της γκαραζόπορτας και από την ανάφλεξη, σύμφωνα με την αστυνομία, προκλήθηκε μαύρισμα στην πόρτα, καθώς και μικρές υλικές ζημιές σε δύο ΙΧ που ήταν σταθμευμένα απέξω.

Προανάκριση διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Με δήλωσή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη καταδίκασε την επίθεση αναφέροντας: «Καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα στην οικία του Γιάννη Πρετεντέρη. Η ελευθερία του λόγου και ο πλουραλισμός είναι θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας. Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι επίθεση των εχθρών της Δημοκρατίας στις παραπάνω αρχές και θέτει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι».

Την επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη καταδίκασε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter.


«H επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στην οικία του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη είναι μία απολύτως καταδικαστέα επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης στη χώρα μας», αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, «καταδικάζει απερίφραστα για την επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Εως 41 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία και έρχονται χειρότερα με 43άρια την Πέμπτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: