Eφαρμογή του σχεδίου Ίκαρος 2 στην Τάλα, εκκενώθηκαν οικίες: Ζημιές σε ακίνητα και οχήματα από την πυρκαγιά

File Photo: Ενεργοποιήθηκαν και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα τα οποία ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού. photo via KYΠΕ (CNA Cyprus)




Αριθμός κατοικιών και οχημάτων υπέστησαν ζημιές από την μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:45 παρά την κοινότητα Τάλας, και η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με τον Ανδρέα Κεττή, Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα εκκενώνουν κατοικίες ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται με ακόμα τρία οχήματα από Επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας και από την ΕΜΑΚ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, ανέφερε ο κ. Κεττής, έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος 2, με επτά εναέρια μέσα εκ των οποίων δύο ελικόπτερα που εκμισθώνει η Δημοκρατία και τρία αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ενώ θα ενισχυθούν με ακόμα 2 ελικόπτερα από τις Βρετανικές Βάσεις, αυξάνοντας τον αριθμό των εναέριων μέσω σε εννέα.

Η πυρκαγιά βρίσκεται ακόμη εκτός ελέγχου ενώ καταβάλλονται τιτάνιες προσπάθειες για την κατάσβεση της. Τα αίτια πρόκλησης της θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο .

Νωρίτερα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή έγιναν προκαταρκτικά κάποιες εκκενώσεις κατοικιών μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Είπε επίσης ότι τα πυροσβεστικά οχήματα αυξήθηκαν σε πέντε και ενισχύονται με άλλα δύο από την Επαρχία Λεμεσού. Επιπρόσθετα ζητήθηκε υποστήριξη από το Τμήμα Δασών, το Ταμείο Θήρας ως επίσης και από την Πολιτική Άμυνα και την Αστυνομία.

Ενεργοποιήθηκαν επίσης τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα τα οποία ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού καθώς και ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.


Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Πάφος, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τίμησε τους επαγγελματίες υγείας , με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Μαυρίδη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: