Χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο την τελευταία μέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καράτε Νέων

Με χρυσό μετάλλιο για την 16χρονη Ρεβέκκα Οικονομίδου, έπεσε χθες η αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καράτε –Youth League, που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό. ΚΥΠΕ




Με χρυσό μετάλλιο για την Ρεβέκκα Οικονομίδου, έπεσε την Κυριακή η αυλαία του Παγκόσμιο Πρωταθλήματος Καράτε –Youth League, που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργάνωσης, η μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο ήρθε χθες, τελευταία μέτρα των αγώνων, μετά από πέντε χάλκινα μετάλλια την Παρασκευή και ένα αργυρό μετάλλιο το Σάββατο.

Η 16χρονη μαθήτρια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου πετυχαίνοντας τέσσερις διαδοχικές νίκες, έναντι πολύ καλών αντιπάλων, με αποκορύφωμα στον ημιτελικό, όπου νίκησε την Αυστριακή αντίπαλό της, που είχε κατακτήσει 3η και 1η θέση σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, προστίθεται.

Σε δηλώσεις της, η Ρεβέκκα Οικονομίδου, η οποία έχει επίσης κατακτήσει έξι Παγκύπριους τίτλους, τρία χρυσά μετάλλια σε Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης και χάλκινο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, ανέφερε ότι είναι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, τονίζοντας:

«Έμπαινα στους αγώνες χωρίς άγχος, ένιωθα καλά, είχα δουλέψει σκληρά στην προπόνηση, ενώ με κάθε νίκη αποκτούσΑ και περισσότερη αυτοπεποίθηση, μέχρι που έφτασα και στον μεγάλο στόχο, που ήταν το χρυσό μετάλλιο».

Ευχαρίστησε τον προπονητή της, την οικογένεια της και τους χορηγούς της, αλλά και την Παγκύπρια Ομοσπονδία Καράτε, «που αναλαμβάνοντας τόσο μεγάλες διοργανώσεις, δίνει στους Κύπριους αθλητές την ευκαιρία να αγωνιστούν σε πολύ ψηλό επίπεδο και να διακριθούν».

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Καράτε, Αντρέας Βασιλείου, ανέφερε ότι «η Κύπρος έχει εξαργυρώσει τους κόπους της με 5 χάλκινα μετάλλια, 1 αργυρό και 1 χρυσό μετάλλιο και η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά αν δεν υπήρξε και υποστήριξη από τον ΚΟΑ».

Ο κ. Βασιλείου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, Αντρέα Μιχαηλίδη ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλησε να απευθύνει, για άλλη μια φορά, στους Υπουργούς Εξωτερικών και Υγείας «που χωρίς τη συμβολή τους και των προσωπικών τους παρεμβάσεων, δεν θα ήταν εφικτή η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καράτε Youth League».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κύπρος έχει ήδη αναλάβει να διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Youth League για το 2022, καθώς και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νέων κάτω των 21, για το 2023.

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε Youth League είχαν φτάσει στην Κύπρο 716 αθλητές από 37 χώρες του κόσμου, με τη Λεμεσό και το Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» να αποτελούν την επανεκκίνηση των μεγάλων διοργανώσεων της WKF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε).

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λεμεσός, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Με επιτυχία το δεύτερο τεστ της Εθνικής Ελλάδας: Νίκησε 2-1 τη Νορβηγία σε φιλικό παιχνίδι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: