Bloomberg: Μονομανία της Ευρώπης η ηχηρή επιστροφή των ελληνικών ομολόγων

FILE PHOTO: Σχετική εντολή δόθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ στις εξής τράπεζες: BNP Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Piraeus Bank. photo via pexels.com/energepic.com




«Η κρίση του χρέους χτύπησε πριν μια δεκαετία την αγορά των ελληνικών ομολόγων, ωστόσο τώρα επιστρέφουν, εάν μπορείτε να τα βρείτε», αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg με τίτλο “τα ελληνικά ομόλογα είναι η μονομανία της Ευρώπης – εάν μπορείτε να τα βρείτε”.

Ξεγραμμένη από τους περισσότερους επενδυτές για πάνω από μια δεκαετία, η εντυπωσιακή αγορά ομολόγων της Ελλάδας κάνει ένα ηχηρό comeback“, τονίζει το δημοσίευμα και προσθέτει πως για πρώτη φορά μετά το 2008 το spread των 10ετών ελληνικών κρατικών ομολόγων έναντι των γερμανικών έπεσε κάτω από 100 μονάδες βάσης.

«Παρατηρείται μια σπάνια… ανωμαλία από το 2009: Τα λεγόμενα «ομόλογα-σκουπίδια» που εξέδιδε η Ελλάδα, βάσει των πιστοληπτικών αξιολογήσεων, να πληρώνουν τώρα λιγότερο από τα ιταλικά 10ετή ομόλογα».

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ποσοστό 0,82%, τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αποδίδουν πέντε μονάδες βάσης λιγότερο από τα αντίστοιχα των ιταλικών.

Σύμφωνα με το Bloomberg για τους επενδυτές που είναι αρκετά ευέλικτοι για να περιηγηθούν σε αυτό το ρευστό αλλά υψηλής απόδοσης υπόβαθρο που διαμορφώνουν τα ελληνικά χρεόγραφα, αποδεικνύεται μια ευκαιρία να στοιχηματίσουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επεκτείνει τη φάση της ταχύτερης αγοράς ομολόγων στην επόμενη συνεδρίαση, στις 10 Ιουνίου.

Οι αναλυτές αναμένουν το spread των ελληνογερμανικών 10 ετών ομολόγων να μειωθεί στις 70 μονάδες βάσης, ένα επίπεδο που έχει να εμφανιστεί πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers, πάνω από μια 10ετία πριν.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Με άνοδο έκλεισε η Γουόλ Στριτ: Πόσο ενισχύθηκαν οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: