Ακυρώνει τις καλοκαιρινές διακοπές στην Τουρκία ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός του κόσμου

File Photo To λογότυπο της TUI στα γραφεία της στο Αννόβερο της Γερμανίας EPA/FOCKE STRANGMANN μέσω ΚΥΠΕ




Η τουριστική εταιρεία TUI ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των διακοπών σε επτά προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, επικαλούμενη την «συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από τα ταξίδια» εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού.

Η κίνηση έρχεται καθώς τα κράτη μέλη της ΕΕ προετοιμάζονται να ανοίξουν τα σύνορα για μη απαραίτητα ταξίδια από τρίτες χώρες.

Η Τουρκία εξαιρείται από έναν ασφαλή κατάλογο ταξιδιών της ΕΕ που θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αποκλείοντας τυχόν εξελίξεις,  ανέφερε  την Κυριακή η ιστοσελίδα ειδήσεων του Artı Gerçek .

  • Άλλοι ακυρωμένοι προορισμοί από τον ταξιδιωτικό πράκτορα περιλαμβάνουν την Τυνησία, το Μεξικό, την Τζαμάικα, τις Μαλδίβες, τη Δομινικανή Δημοκρατία και το Μαϊάμι.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο θέλησε να δώσει ελπίδες σε σχέση με την ζωτικής σημασίας τουριστική βιομηχανία της χώρας, λέγοντας:

«Η χώρα μας άρχισε σταδιακά να βγαίνει από τις λίστες των ταξιδιωτικών περιορισμών. Χαιρετίζουμε την απόφαση που έλαβε η Ρωσία, μετά τη Γαλλία, προς αυτή την κατεύθυνση », ανέφερε το κρατικό  πρακτορείο ειδήσεων Anadolu  . «Θα είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού μας θα εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία τουλάχιστον στο δεύτερο μισό της σεζόν του 2021».

Οι αφίξεις τουριστών της Τουρκίας μειώθηκαν 54% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού.

Ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων σε συνάλλαγμα για την Τουρκία, συμβάλλοντας στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και στη χρηματοδότηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

Με πληροφορίες από Ahval

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

H επόμενη μέρα στο Ελληνικό: Αυτά είναι τα έργα που ξεκινούν, 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση ολοκλήρωσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: