Ξενοδόχοι Κύπρου: Κρίσιμη η επόμενη κατηγοριοποίηση των χωρών από τη Βρετανία

File Photo: Αν τότε η Κύπρος δεν ενταχθεί στην πράσινη κατηγορία, δυστυχώς θα είναι πολύ αργά για να ομαλοποιηθεί η τουριστική κίνηση προς την Κύπρο το υπόλοιπο καλοκαίρι. ΚΥΠΕ




Η επόμενη επικαιροποίηση της κατηγοριοποίησης του Λονδίνου για τις διάφορες χώρες, θα γίνει στις 7 Ιουνίου.

  • Αν τότε η Κύπρος δεν ενταχθεί στην πράσινη κατηγορία, δυστυχώς θα είναι πολύ αργά για να ομαλοποιηθεί η τουριστική κίνηση προς την Κύπρο το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Αυτό εκτιμά ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, ο οποίος με δηλώσεις του στον «Φιλελεύθερο» εξηγεί ότι τυχόν παραμονή της Κύπρου σε “πορτοκαλί” καθεστώς θα σημάνει και την οριστική απόφαση χιλιάδων βρετανών πολιτών να επιλέξουν άλλο προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Είναι λογικό ότι ο καθένας θα θελήσει να κλείσει τις διακοπές του, επιλέγοντας μια χώρα που ξέρει από τώρα ότι του παρέχει όλες τις προυποθέσεις μετάβασης και επιστροφής στο σπίτι του χωρίς απρόοπτα“, εξήγησε.

” Δεν θα περιμένουν περαιτέρω οι Βρετανοί που όντως θα ήθελαν διακοπές στην Κύπρο, αφού ήδη μπαίνουμε στον Ιούνιο και δεν θα ρισκάρουν να παραμείνουν στον αέρα οι διακοπές τους με την ελπίδα ότι σε κάποιο στάδιο θα ενταχθεί η Κύπρος στην πράσινη κατηγορία.

Γι’ αυτό, η 7η Ιουνίου κρίνεται κρίσιμη για τον κυπριακό τουρισμό, ώστε να προλάβουμε από τώρα να δεχόμαστε τις αυξημένες ροές από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε άλλη περίπτωση, τα χρονικά περιθώρια θα είναι δυστυχώς πολύ στενά για να δημιουργηθεί ικανό ρεύμα τουριστών ώστε να θυμίζει κανονικότητα”.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάφου τόνισε ότι εν αναμονή των εξελίξεων αυτών από τη Μεγάλη Βρετανία, η τουριστική κίνηση στην Πάφο είναι ακόμη επουσιώδης. Δεν μπορούμε να πούμε, ανέφερε, ότι οι τουρίστες που ήδη φθάνουν στην επαρχία μας από άλλες χώρες, κυρίως Ρωσία και Ισραήλ, είναι αριθμητικά τέτοιου επιπέδου που να δημιουργούν συνθήκες ικανοποιητικής κίνησης.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Κοντά στο στόχο της η Κύπρος: Θα έχει εμβολιαστεί το 65% πληθυσμού μέχρι τέλη Ιουνίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: