Βραδιές κάτω από τ’ αστέρια: Άνοιξαν για το κοινό τα Κέντρα του Αστεροσκοπείου σε Θησείο και Πεντέλη

File photo: Δύο ακόμη ανοικτές βραδιές Αστρονομίας κάτω από τα αστέρια του θερινού ουρανού στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ την Παρασκευή 28/5 και το Σάββατο 29/5 (και κάθε Παρασκευή & Σάββατο) στις 20:30. Φωτογραφία: ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ




Τι πόρτες τους άνοιξαν και πάλι τα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο και στην Πεντέλη, για τις καθιερωμένες «Βραδιές κάτω από τ’ αστέρια».

Πιο συγκεκριμένα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο όσοι επισκεφθούν το Αστεροσκοπείο της Πεντέλης, μπορούν να παρακολουθήσουν αστρονομικές συζητήσεις από τους αστρονόμους του Κέντρου και να παρατηρήσουν τη Σελήνη, τους πλανήτες ή και τους αστέρες (καιρού επιτρέποντος).

Οι παρατηρήσεις διεξάγονται με ψηφιακά μέσα για λόγους ασφαλείας του προσωπικού και των επισκεπτών.

Η ώρα προσέλευσης ορίζεται από τις 20:30 και το πρόγραμμα ξεκινά στις 21:00. Η δράση εξελίσσεται σχεδόν αποκλειστικά στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου.

Πληροφορίες και κρατήσεις: 210-3490022 καθημερινές 10-2μμ.

Ειδικότερα, οι βραδιές κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, ώρες: 21:00 – 22:30.

Οι επισκέπτες περιηγούνται στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής, όπου εκτίθενται ιστορικά επιστημονικά όργανα των τελευταίων δύο αιώνων και σύγχρονο αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων. Καταλήγουν στον λόφο της Πνύκας για παρατήρηση του ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη με ψηφιακά μέσα.

Πληροφορίες: 210-3490055 και 210-3490160.

Σημειώνεται ότι σε όλους τους χώρους των Κέντρων Επισκεπτών τηρούνται οι ισχύοντες περιορισμοί και τα υγειονομικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους. Η γενική είσοδος κοστίζει 5 ευρώ, ενώ για άνεργους και ΑΜΕΑ είναι δωρεάν.

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Ερευνα που θα άφηνε άνεργο τον Σέρλοκ: Τα μικρόβια στα παπούτσια προδίδουν κάθε πόλη του κόσμου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: