Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πυροβολισμό στο Λονδίνο ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των μαύρων

File photo: Διαδηλωτές κατακλύζουν το Hyde Park σε πορεία του κινήματος Black Lives Matter, στο Λονδίνο. 20 Ιουνίου 2020. EPA, NIKLAS HALLEN




Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Λονδίνο μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι η 27χρονη Σάσα Τζόνσον, εκ των ηγετικών μελών του κινήματος προάσπισης των δικαιωμάτων των μαύρων στη Βρετανία.

Η νεαρή ακτιβίστρια, μητέρα τριών παιδιών, δέχθηκε την επίθεση στο Σάδαρκ του νοτίου Λονδίνου στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής της, κάτι ωστόσο που δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής η αστυνομία.

  • Το πολιτικό κόμμα Taking The Initiative, μέλος του οποίου είναι η κ. Τζόνσον, τη χαρακτήρισε «ισχυρή φωνή» για την κοινότητα των μαύρων, ενώ η ηγεσία του κινήματος Black Lives Matter δήλωσε πως οποιαδήποτε απόπειρα εκφοβισμού συνιστά επίθεση κατά της κοινότητας.

Η Σάσα Τζόνσον έγινε γνωστή στη Βρετανία ως η συνδιοργανώτρια της πρώτης διαδήλωσης κατά του συστημικού ρατσισμού στη χώρα υπό την ομπρέλα των εκδηλώσεων με τίτλο Million People March.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Γκαβός/ΗΦ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η Μινεάπολις τιμά τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ: Ένα χρόνο μετά το θάνατό του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: