Κι όμως είναι η πρώτη φορά: Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις δίπλα δίπλα, γελαστοί και χωρίς μάσκες!

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις δίπλα δίπλα, γελαστοί και για πρώτη φορά δημοσίως χωρίς μάσκες. EPA/TASOS KATOPODIS / POOL
Μπορεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ να χαρακτήρισε “μεγάλη μέρα” την Πέμπτη επειδή ακριβώς εκείνη τη ημέρα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν πως όσοι έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως για την COVID-19 δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα.

Μπορεί να ήταν αναμενόμενο να εμφανιστεί λοιπόν χωρίς μάσκα τόσο ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν όσο και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, όμως η στιγμή που ο φωτογραφικός φακός τους “έπιασε” να περπατούν δίπλα δίπλα, με μεγάλα, πλατιά χαμόγελα και χωρίς μάσκες, φτιάχτηκε η φωτογραφία που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς σηματοδοτεί – όπως μια εικόνα μπορεί να κάνει καλύτερα από 1000 λέξεις – το αποτέλεσμα του εμβολιασμού στις ΗΠΑ.

«Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, δεν έχετε πια ανάγκη να φοράτε μάσκα», είπε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. «Βγάλτε τις μάσκες σας! Κερδίσατε το δικαίωμα να κάνετε κάτι για το οποίο οι Αμερικανοί είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο: να χαιρετάτε τους άλλους με ένα χαμόγελο».

«Πιστεύω πως αυτό είναι σημαντικό βήμα, μια μεγάλη ημέρα», πρόσθεσε, παροτρύνοντας τους Αμερικανούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το κάνουν χωρίς αργοπορία.

«Σας εκλιπαρώ: προστατεύστε τους εαυτούς σας ως τη γραμμή του τερματισμού. Ξέρετε όλοι πόσο επίφοβος είναι αυτός ο ιός», επέμεινε.

«Θα βγούμε» από την υγειονομική κρίση και «θα ανοικοδομήσουμε την οικονομία μας», συνέχισε. «Θα γνωρίσουμε ξανά τη χαρά, θα χαμογελάσουμε ξανά»…


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: