Κι άλλα ελληνικά νησιά στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα του Λονδίνου: Εντός ημερών οι αποφάσεις

File Photo: Εικάζεται ότι μεταξύ των πιθανών πράσινων προορισμών θα μπορούσαν να είναι τα νησιά στα οποία έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού από τις ελληνικές αρχές, αλλά και η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κρήτη που ήδη περιλαμβάνονται στη λίστα ασφαλών ταξιδιωτικών προορισμών του Foreign Office. Φωτογραφία via amna.gr (ΑΠΕ_ΜΠΕ)




Ο Υφυπουργός Μεταφορών της βρετανικής κυβέρνησης Ρόμπερτ Κορτς δήλωσε ότι η  πρώτη αναθεώρηση της πράσινης ταξιδιωτικής λίστας τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει μια περιφερειακή προσέγγιση «όπου είναι δυνατόν».

Η δήλωση αυτή ερμηνεύεται από τον βρετανικό Τύπο και παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας ως παράθυρο για άρση της υποχρέωσης καραντίνας για όσους Βρετανούς επιστρέφουν από δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη, ακόμα και αν τα ηπειρωτικά τμήματα των χωρών παραμείνουν στην πορτοκαλί λίστα.

  • Η Daily Telegraph τοποθετεί στο κάδρο των επόμενων πιθανών «πράσινων» προορισμών τις Κανάριες και τις Βαλεαρίδες νήσους της Ισπανίας, καθώς και ελληνικά νησιά.

Εικάζεται ότι μεταξύ των πιθανών πράσινων προορισμών θα μπορούσαν να είναι τα νησιά στα οποία έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού από τις ελληνικές αρχές, αλλά και η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κρήτη που ήδη περιλαμβάνονται στη λίστα ασφαλών ταξιδιωτικών προορισμών του Foreign Office.

Εν τω μεταξύ, οι επικεφαλής των Βρετανικών Αερογραμμών, της easyJet, της Tui και της Jet2 προειδοποιούν με επιστολή τους τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι αν η Ευρώπη δεν ανοίξει ως πράσινος προορισμός τον επόμενο μήνα, τότε ο ταξιδιωτικός τομέας θα υποστεί «διαρκή οικονομική ζημιά».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Γκαβός/ΓΒΑ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

“Ναι” από Αρχαιολογικό Συμβούλιο στον Οίκο Dior για φωτογραφήσεις – βιντεοσκοπήσεις σε αρχαία μνημεία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: