Κάθε φορά και πιό κοντά στον Ερντογάν: Ο μαφιόζος Πεκέρ προαναγγέλλει νέο βίντεο την Κυριακή

File Photo Ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ. μετά την Τουρκία αναστατώνει με τις αποκαλύψεις του και την Γερμανία Screenshot via YouTube video REİS SEDAT PEKER
Tην περίπτωση Σεντάτ Πεκέρ, του Τούρκου αρχιμαφιόζου, ο οποίος από τη σουίτα του ξενοδοχείου του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε συνέχειες μέσω Youtube, προχωρά εδώ και εβδομάδες σε απίστευτες καταγγελίες που επιβαρύνουν ανθρώπους του στενότατου περιβάλλοντος του Τούρκου προέδρου, φιλοξενεί η εφημερίδα Die Welt.

Πρόκειται για έναν μακρύ κατάλογο κατηγοριών, για βιασμούς, δολοφονίες, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας, συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων και πολλά άλλα. Το εάν οι κατηγορίες ευσταθούν, επισημαίνει ο αρθρογράφος Ντενίζ Γιουτσέλ, ο οποίος σημειωτέον, είχε συλληφθεί στην Τουρκία και κρατήθηκε παράνομα πάνω από ένα χρόνο στις τουρκικές φυλακές, μένει να αποδειχθούν. Αφήνουν ωστόσο την εντύπωση στο τουρκικό φιλοθεάμων κοινό ότι μιλά κάποιος με εσωτερική πληροφόρηση για καταγγελίες, που τουλάχιστον θα άξιζε τον κόπο να ελεγχθούν.

«Το ότι ο Πεκέρ με τις καταγγελίες του πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Ερντογάν θα μπορούσε να είναι πράξη εκβιασμού για να τον πιέσει σε ένα ντιλ. Ωστόσο, όσο περισσότερο τον πλησιάζει, όλο και περισσότερο απομακρύνεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από την πλευρά του ο Ερντογάν δείχνει να περιμένει. Αλλά όσο περισσότερο συνεχίζει ο Πεκέρ, τόσο περισσότερο πιέζει τον Ερντογάν να αποφασίσει, εάν θα ταχθεί στο πλευρό του υπουργού του (Εσωτερικών Σοϊλού) για να αποτρέψει μεγαλύτερες ζημίες σε βάρος της κυβέρνησής του ή εάν θα τον εγκαταλείψει και θα σκηνοθετήσει μιαν ´επιχείριση καθαρά χέρια´ με επικεφαλής τον ίδιο. Τρίτη εκδοχή θα ήταν κάποια στιγμή να κλείσει το στόμα στον Πεκέρ. Όμως όλες αυτές οι δυνατότητες κρύβουν και κινδύνους. Ούτως ή άλλως η υπόθεση αποτελεί σαφές δείγμα εσωτερικής διάβρωσης της εξουσίας του και κατάρρευσης των κρατικών θεσμών”. Οι αποκαλύψεις του Σεντάτ Πεκέρ ασφαλώς δεν σταματούν εδώ, καταλήγει ο αρθρογράφος.

Την ερχόμενη Κυριακή έχει προαναγγείλει άλλο ένα βίντεο με νέες αποκαλύψεις. “Το τελευταίο της προηγούμενης Κυριακής είχε μέσα σε 48 ώρες πάνω από 2.000.000 viewers.

Ακόμη και για το Netxflix θα ήταν ένα καταπληκτικό νούμερο”, επισημαίνει με νόημα.

«Δείχνει» συνεργασία υιού Γιλντιρίμ με ναρκοβαρόνο

Την περασμένη Κυριακή κυκλοφόρησε το έβδομο βίντεό του σε μια σκανδαλώδη… σειρά σχετικά με τις σχέσεις της τουρκικής κυβέρνησης και το οργανωμένο έγκλημα που έχει συγκεντρώσει 70 εκατομμύρια θεατές, σύμφωνα με το Social Blade. Αλλά το έβδομο βίντεο ήταν και το πιο σοκαριστικό, επειδή ο Πεκέρ προέβη σε ισχυρισμούς ότι ο γιος του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ Ερκάν, διοικεί δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης από τη Βενεζουέλα στην Τουρκία.

Μάλιστα, ο Πεκέρ ισχυρίζεται ότι υπάρχει συμπαιγνία στη βόρεια Κύπρο. Ο πρώην πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ εξακολουθεί να είναι σημαντική προσωπικότητα στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Ο γιος του, Ερκάν Γιλντιρίμ επισκέφθηκε τη Βενεζουέλα για να δημιουργήσει το ναρκωδίκτυο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα πάντα με τον Πεκέρ.

Τα πλοία που αποπλέουν από το λιμάνι του Καράκας σταματούν στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου φορτώνονται με τα παράνομα φορτία ναρκωτικών, ισχυρίζεται ο αρχινονός. Ο Πεκέρ υποστηρίζει δε ότι ο Ερκάν συνεργάζεται με τον Χαλίλ Φαϊλαλί έναν Τούρκο, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στη βόρεια Κύπρο. Από εκεί, διευθύνει δίκτυα ξεπλύματος χρημάτων και διακίνησης ναρκωτικών, σύμφωνα με τον Πέκερ.

Με πληροφορίες από Die Welt μέσω DW, Ειρήνη Αναστασοπούλου, Cypurs Mail
Bερολίνο, Γερμανία/ Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Πεκέρ: Κέντρο ναρκωτικών τα κατεχόμενα από το τουρκικό κράτος, διασυνδέσεις με μαφία, «νονός» ο Σοϊλού


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: