Η Ρωμανία αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο…

Aλλαγή της Προεδρικής φρουράςστο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, Αθήνα Κυριακή 23 Μαΐου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Ηταν, όπως πάντα, συγκλονιστική η στιγμή που δύο άνδρες της Προεδρικής Φρουράς,ενδεδυμένοι με την πολεμική φορεσιά των Ποντίων έκαναν την αλλαγή φρουράς μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, προς τιμήν και μνήμη της Ημέρας Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Λίγο αργότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατέθεσε εκεί στεφάνι, δηλώνοντας:

«Με οδύνη τιμάμε τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο τρόπο πριν από έναν αιώνα. Η χώρα μας παραμένει προσηλωμένη στον ιερό σκοπό της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας. H παγκόσμια κοινότητα οφείλει να διατηρήσει την ιστορική μνήμη ζωντανή, διασφαλίζοντας έμπρακτα τον σεβασμό του ύψιστου δικαιώματος στη ζωή και της ανεκτικότητας σε κάθε εθνική, θρησκευτική ή άλλη ταυτότητα. Η απερίφραστη καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας είναι πράξη με βαθιά πολιτική και ανθρώπινη αξία και λειτουργεί αποτρεπτικά στο μέλλον».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NΕWS GOOGLE

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: