Οι πράξεις Τσαβούσογλου αποδεικνύουν ότι τα λόγια του είναι έωλα και προσχηματικά

Άφιξη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, Κυριακή 30 Μαΐου 2021 ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR




Παρά το γεγονός ότι δεν πήγε στα Πομακοχώρια που έτσι κι αλλιώς δεν τον ήθελαν, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν απέστη από την κλασσική προπαγάνδα της Άγκυρας.

Τι αν δήλωσε στο αεροπλάνο προς την Αλεξανδρούπολη ότι έρχεται στην Αθήνα με θετική ατζέντα, ο επιτετραμένος του Ερντογάν δεν μπορεί να κρύψει τις αλυτρωτικές και διχαστικές απόψεις του καθεστώτος της Τουρκίας που διαχρονικά επιχειρεί να εντάξει και την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης κάτω από τη δική της… διοίκηση.

Πηγαίνω στην Αθήνα με θετική ατζέντα, δήλωσε εν πτήση ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με τα σχόλια του ελληνικού Τύπου ότι η επίσκεψή του στη δυτική Θράκη προκαλεί ένταση.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε πως και όταν ο ομόλογός του Νίκος Δένδιας τους επισκέφθηκε στην Άγκυρα και πάλι είχαν μια θετική ατζέντα παρά την ένταση που προκλήθηκε. «Του επιφυλάξαμε μια θετική υποδοχή, περιμένουμε την ίδια ανταπόκριση», ανέφερε.

Από την Αλεξανδρούπολη όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο του, ο κ. Τσαβούσογλου μετέβη οδικώς στην Κομότηνη όπου πραγματοποίησε «ιδιωτική» επίσκεψη, με τον κλασσικό τρόπο που το κάνουν οι αξιωματούχοι της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο αμέσως με το που βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος έκανε μία προκλητική αναφορά μέσω Twitter σε «τουρκική μειονότητα».

Στις 11 .15 έφτασε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής όπου έμεινε 45 λεπτά και συναντήθηκε με τους ψευδομουφτήδες Αχμέτ Μέτε της Ξάνθης και Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής.

Στη συνέχεια μετέβη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ» όπου συνομίλησε με μέλη της Σχολικής Επιτροπής και αντιπροσωπεία μαθητών. Εκεί έθεσε θέμα αμοιβαίας παρουσίας Τούρκων καθηγητών στην Ελλάδα και Ελλήνων στην Τουρκία.

«Επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ, ένα από τα δύο Τουρκικά μειονοτικά γυμνάσια. Είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να λαμβάνουν εκπαίδευση υπό τις καλύτερες συνθήκες στη μητρική τους γλώσσα σε όλες τις ηλικίες. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επίλυση προβλημάτων τους» έγραψε στο πρσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Μόλις βγήκε από το σχολείο κατέβηκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτισε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Αμέσως μετά μετέβη στον οικισμό Θάμνα, έξω από την Κομοτηνή και παρακάθισε σε γεύμα με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του στην Κομοτηνή ο τάφος του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ και περίπου στις 4μ.μ. ο κ. Τσαβούσογλου αναμένεται να αναχωρήσει αεροπορικώς από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα.

Το βράδυ της Κυριακής θα έχει ιδιωτικό δείπνο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ενώ αύριο Δευτέρα θα συναντηθεί επισήμως τόσο με τον κ. Δένδια όσο και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Hellas Journal με πληροφορίες από 
ΑΠΕ-ΜΠΕ // Νίκος Ρούμπος
Κομοτηνή Ελλάδα

ΚΥΠΕ // Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Πρόκληση Τσαβούσογλου με το που έφτασε στη Θράκη: Θα συναντηθώ με μέλη της “τουρκικής μειονότητας”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: