Η ινδική μετάλλαξη του κορωναϊού εντοπίστηκε στην Αργεντινή: Κρούσμα και με της Νότιας Αφρικής

Το ιατρικό προσωπικό εργάζεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. EPA, Juan Ignacio RONCORONI




Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα τα πρώτα κρούσματα δύο πιο μολυσματικών παραλλαγών του SARS-CoV-2 οι οποίες αρχικά ταυτοποιήθηκαν στην Ινδία και στη Νότια Αφρική σε τρεις ταξιδιώτες οι οποίοι επέστρεψαν στη λατινοαμερικάνικη χώρα από την Ευρώπη.

Η ινδική «διπλή μετάλλαξη» του νέου κορονοϊού διαγνώστηκε πως έχει μολύνει δύο ανήλικους οι οποίοι επέστρεψαν από το Παρίσι· η νοτιοαφρικάνικη παραλλαγή διαγνώστηκε πως έχει μολύνει 58χρονο επιβάτη που επέστρεψε από την Ισπανία, διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Οι τρεις επιβάτες έφθασαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες την 24η Απριλίου και τέθηκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο.

«Αφότου αρχίσαμε την παρακολούθηση του γονιδιώματος στους ταξιδιώτες, έχουμε εντοπίσει παραλλαγές ‘προτεραιότητας’ σε σχεδόν το 50% των κρουσμάτων», διευκρίνισε η Αναλία Ρεάρτε, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου.

Η Αργεντινή, όπου η εκστρατεία ανοσοποίησης έχει επιβραδυνθεί τελευταία, ελλείψει επαρκών ποσοτήτων δόσεων – έχουν χορηγηθεί πάνω από 9 εκατ. δόσεις εμβολίων, με 7,6 εκατ. ανθρώπους να έχουν λάβει τουλάχιστον μία και 1,3 εκατ. να έχουν λάβει και τη δεύτερη, κατά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία –, επέβαλε νέα περιοριστικά μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα μολύνσεων.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των 45 εκατομμυρίων κατοίκων ανερχόταν ως προχθές Κυριακή σε 67.325 νεκρούς επί συνόλου 3.147.740 μολύνσεων.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Πάνω από 100 ρουκέτες ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σήμερα η Χαμάς από τη Γάζα κατά του Ισραήλ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: